Szépséges és megbízható
A Fiatok rossz hírével ellentétben a Seicento tényleg egy jó autó. A leírt két dolgon kívül semmi problémám vagy gondom nem volt vele. Motorja nagyon csendes, sőt forgatva még csendesebb. Hűtési problémáim nem voltak, bár szerintem tartósan ezzel a kis motorral 130-nál többel nem szabad menni. Ekkor már az úttartás is bizonytalan a kis tengelytáv miatt. Amúgy 150-re simán felgyorsul.
Belső tere 2 embernek tökéletes, elől nagyon kényelmes. Hátul max. gyerek férne el. Mi rendszeresen jártunk vele külföldre síelni, minden cucc+2 pár síléc simán befért, csak tudni kell a technikát, a hátsó ülést nem szabad ledönteni. Fűtése kíváló, viszont nyáron nem szellőzik eléggé, lehúzott ablkakkal meg nagy a huzat és a szélzaj. Nagyon könnyű vele parkolni és városban közlekedni. Fenntartási költségben szerintem verhetelen, egyszerű technikája miatt rendkívül starpabíró. Amúgy szerintem szép is főleg ezzel a kétszínű kék metálfénnyel. 5 évesen is újszerű állapotban adtuk el.
- Ékszíjat 5000 km-enként cserélni kell mert el kezd nyiszorogni.
- Hidegen soká kapja fel a motorolajat, pedig kisérlteztem többféle viszkozitással is.
Magam javítottam.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Teljesítmény | (5) | Km vásárláskor | 20000 |
Előző autója? | Trabant 1.1 | Következő autója? | Toyota Aygo Sport-ra váltottam |
Verdikt | (6.3/10) |