Autók » Fiat » Seicento (1998)

Seicento 1.1 Sporting

Izomgolyó

7 éve új autóként érkezett, akkor még nem volt családom. ABS, szervókormány, airbag voltak benne az extrák :)
Egy embernek tökéletes, kettőnek hosszabb utakra éppenhogy (korábbi kispolski tulajként már rutinosan a hátsó ülésre pakol az ember - előnye, hogy menet közben is lehet turkálni :)
A műszerfal a műszaki analfabétákat sem ejti kétségbe, a belső tér szolíd, gömbölyített.
A motor jó a kis kasznihoz, könnyedén viszi a terhet. Jól kanyarodik. Az összes úthibát a vesékhez továbbítja.
Egygyermekes családnak már nagyon húzós, kétgyermekesnek el sem tudom képzelni.
Én nagyon szeretem, a klíma ugyan hiányzik, de az ember ne legyen telhetetlen. Az árát nagyon megérte, nem bántam meg, hogy e mellett döntöttem.

Jók: Kicsi, olcsó és fenntartani is olcsó, gyors, dinamikus.
Rosszak: Kicsi csomagtér, nem teljesen lehajtható hátsó ülések. Autópályán 140 fölött zabálja a benzint. Az ABS-e szerintem használhatatlan. A szervokormány jó. Az airbagról nem szeretnék tapasztalatokat szerezni...

- A csomagtartót belülről nyitó fül letört 2 év után (csere, 3e)
- Fék sikított 5 év után (2 fektárcsa, 2 fékbetét - 10e)
- Egyik tompított izzó kiégett 5 év után
- Kipufogó kilyukadt 6 év után (csere, 50e)
- Most megint sikít egy éve a fék...

Szegedi FIAT szerviz - kiváló, gyors, olcsó

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999
Előző autója? 126p Következő autója? Grande Punto
Verdikt (7.2/10)

Fiat Seicento 1998 (1998 - 2007)