Autók » Fiat » Scudo (1996-2005)

Scudo 2.0 JTD

Egy jó választás

2008 márciusában vettem bejártam érte fél Magyarországot mire megtaláltam a megfelelő alanyt.Azt mindenkinek melegen ajánlom hogy használtautó vásárlása esetén mindenképpen vigyen egy szakit aki ért a nepperek nyelvén mert rá lehet fázni de rendesen.Minden autóban 80 ezer km van ez gusztustalan na de mindegy.Térjünk a lényegre az autóra egy szóval jelllemezve jó természetesen kisteherautóhoz mérten.A motor az hibátlan nyomatékos csendes és jól fogyaszt ehez nagyban besegít a turbó amire nagyon vigyázva van hidegen nincs forgatva mondjuk sosincs gyilkolva csak úgy papásan de azért lendületesen tartós terhelés után alapjáraton járatás stb.10000km olaj illetve szürő csere meg úgy általánoságban oda van rá figyelve.Fogyasztása kb70%város 30%országut átlagban 6.5l pedig országuton 130kmh járok szerintem több mint jó.Futómű hát erről nincs nagyon jó véleményem általában közepes terheléssel járok nap mint nap nagyon vészesen nem dobál de azért lehetne egy kicsit puhább kanyarban ha feszegetjük a határt és előbukkan egy kátyu képes meglepetést okozni vagy mikor erősebben kell fékezni rossz úton ABS bácsi hamar kezd dolgozni érdemes ezeket kitapasztalni nehogy gond legyen belőle.Fékek nekem előtte egy megan autóm volt hát annak a féke kiválló volt mondjuk elől hátul tárcsa de ennek az autónak se rosszak de nem egy sportautó ezt figyelembe kell venni nevezük inkább hatásosnak.Ülések a vezető viszonylag kényelemben érezheti magát bár oldaltartás az nulla én kényelmesen elférek benne bár nem is csoda 167cm vagyok.Az anyós illetve az a középen lévő ülésnek nem nevezhető valami na az egy halál sörfesztes padok kényelmesebbek nála az már biztos.Pakolhatoság szempontból nem rossz de ki mire szeretné használni mindenkinek egyéni de aki egy megbízható napi használatra kis és középtávban gondolkozik és fontos az olcsó föntartás és nem érdeklik a presztis dolgok annak mindenképpen ajánlom.

- Még semmi

Saját magam