Autók » Fiat » Ritmo (1978-1988)

Ritmo 105tc

Sportállat

90-es évek elején kezdtek beszivárogni a nyugati autók.Én egy dáciával küzdöttem.A tv-ben láttam egy fílmet,melyben egy autóparkolóban carrera versenyzett 125tc-vel.Ezután döntöttem el,nekem kell egy ilyen.Felkerestem egy ismerősőmet ,Svájcba járt autókért,hozzon nekem egy fekete példányt.Meglepődtem mert éppen egy eladó fekete 105tc volt nála.Másnap irány a Nagykőrősi,eladni a dácót a románoknak,sikerült!Kiköhögtem a 170000-ft-ot,de még nem kaptam meg mert hátsó tornyot kellett javítani rajta.(elvolt rohadva)Egy hétig tartott,5 kilót fogytam,de végre meglett!Fekete kaszni,piros-fekete sportülések,bőr sportkormány,piros műszerfal világítás,tele műszerekkel,a kapcsolók üvegszál optikával megvilágítva,az ajtóba gyári ,ütközés elleni merevítés,tágas lábterek,elfogadható csomitartó,na és a teljesitmény?2-be 120 3-ba 140 4-be 170 5-be 200 4személlyel tele cuccal.Ötödikbe kipörögte a 6000-ret,nem semmi egy nyolcszelepestől.Sokan nem ismerték hogy mit tud ez az autó,amíg nem találkoztak velünk szombat este a Váci úton.Eggyesbe még a többiek is ott voltak,de jött a második,esélyük nem volt.320bmw,r-5-ös turbó.2200-audi coupé,gti golf,scirocco,lealázta őket.Turbó unot nem vállaltam be,esélyem se lett volna ellene.Egyszóval fiatal korom legszebb élmenye ez az autó volt.Abszolult megbízható,igénytelen,de a kasznija,tragédia,de ezt is megoldottuk azután kapott egy szép fekete fényt is.Kétszer törtem össze.Egyszer lebontottam egy kadett hátulját,gyorsan mentem,az enyém elején elhanyagolható sérülések(még a lámpa se ment ki)bezzeg a kadett segge,na az nem volt neki.Egyszer a Tátrában a szalagkorlát jött nekem,elég gyorsan.Egyszóval birta a strapát.Egy kollégám vette meg tőlem,hasonló igénybevételnek volt kitéve de azt is bírta.Még ma is nosztalgiával gondolok rá.

- féktárcsa cser.féltengely gumiharang,kerékcsapágyak,

Fenntartási költség (8) Évjárat 1982