Igazi munkába járós
1,5 diesel után érkezett, maga volt a megváltás. Állítható magasságú szervó kormány, villanyos ablakok miegymás, minden ami 1986ban szinte már a kényelem netovábbja volt.
Napi használatban van, folyamatos üzemben. Igénytelen, de a folyamatos törődést igényli, mint szerintem minden jármű. Képes a világból kimenni úgy, hogy átlagosan 5 - 5,5 l a fogyasztása, és igen nagy terhet kell húzni vele ahhoz, hogy ez jelentősen emelkedjen. Miután szerintem maga a fiat sem hitte, hogy a terméke 2011.-ben még mindig napi használatban van, ezért én nem találtam azt meglepőnek, hogy sikerült találkoznom a 86,-os lemezekkel, amik bizony elhervadtak, elfogyott a vákumszivattyú (gyári lehetett? ki tudja) Nem ezek az idő során elkopó és harcot feladott alkatrészek jelentik a problémát, hanem az előző tulajdonosok által végre hajtott javítások szerelések, amik az elektronikát érintették. Nem kis fejtörést tudott okozni egy pár ötletszerű átkötés ami miatt pl. esti tök sötétben elment az első világítás, időnként kikatcsolt a műszerfal világítás. Na hát ennek nekifeküdni az szívás volt, nem is kicsi. Meg javítottuk, visszakötöttük a gyári helyekre, és láss csodát hibátlan lett. Nem igényel semmi extra ajándékot, csak ami egy bármiféle autó használata során szükséges, legyen lecserélve az olaj, szűrők és figyeljen oda az ember a kopó alkatrészekre, mert olyan gépet még ember nem talált fel amit csak hajtani kell, ápolni soha. Alacsony fenntartású megbízható autó, mindennapi használatra.
- vákumszivattyú (6000 ft) - lengéscsillapítók, fék betétek, szűrők. - Kuplung bowden, azt szereti.
Maszekok, és a baráti szerelés
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1986 |
Megbízhatóság | (6) | Vezetett km | 62000 |