A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande Dynamic 1.4 8V 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Szeretetre méltó kisautó

Szöveges ítélet

Két japán autó után került hozzánk ez a kis csoda olasz gépezet. Voltak fenntartások főleg japán autók után, ami ugye sose romlik el (persze...), de feleségemnek ez tetszett és volt lehetőség szerelemből autót venni.

2016. júliusába vettük azóta kb 10.000 km került bele, ami nem sok, zömében megvásárlástól kezdve kb decemberig került bele ez a km, mert úgy hozta az élet, hogy csak ő volt nekünk, így én használtam autópályán ingázásra. Ennek az élményeit később kifejtem. Most a család második autója, de tapasztalataimat azért megosztom, hátha segítség lesz annak aki ilyen autó vásárlásán töri a fejét.

Röviden: vedd meg bátran nem fogsz csalódni.

Hosszabban: Az autó elég jól felszerelt, kategóriájához képest, van benne minden ami szem szájnak igénye, de mi direkt full extrás példányt kerestünk, az általános dolgok mellett van benne alkonyszenzor, hazakísérő fény, esőérzékelős ablaktörlő, két zónás digit klíma, full légzsák, bőr multikormány, gyári sport optikai cuccok, alu kerék, stb stb, a meglepő az, hogy az autó 10 éves és ezek közül minden működik is. Pont úgy ahogy mindig minden működik benne. A legnagyobb hidegben, 2-3 hét állás után pöcc-röff. Nem nyekereg, nem nyikorog benne semmi.

A vásárlást követően, vittük a család megbízható jól bevált szerelőjéhez, hogy még egyszer nézze át, és amit kell cserélje, vezérlés cserére volt aktuális, nem volt róla infó hogy volt-e cserélve, vagy nem de 100e-nél amúgy is kell, mi meg 96e-vel vettük egyértelmű volt a cseréje. Semmi hibát nem talált, a vezérlés csere költsége pedig hatalmas rést ütött a családi költségvetésen mert volt vagy 25.000 Ft, anyaggal munkadíjjal együtt.

100e-nél kellett olajat cserélni, nem emlékszem pontosan mekkora összeg volt de olyan 13-15.000 Ft körül volt anyaggal munkadíjjal összes ilyenkor cserélni való szűrővel együtt.

Azóta semmi.

Karosszériáshoz vittem el idén nyáron, mert még vásárláskor észrevett, de azóta halogatott dolgokat megnézze, megjavítsa. A jobb oldali küszöbre szerelt, nevezzük spoilernek egyik rögzítő patentja nem volt már a helyén, így kicsit lógott, nem akartam elhagyni egy patent miatt. A másik dolog ha teletankoltam benzinszag is bejutott az utastérbe, nem volt vészes de zavart. A bónusz pedig a már általunk eltört kesztyűtartó kinyitó izé (nem tudom pontosabban leírni) megjavítása volt. A patent ki lett cserélve, a benzinszagot okozó tömítőgyűrű ki lett cserélve, és most már a kesztyűtartót is ki tudom nyitni, a karosszériás csinált nekem egyedi nem műanyag alkatrészt, ami várhatóan tovább fog tartani mintha rendelt volna gyári új izét. Ennek a költsége szintén óriási sokk, 26.000 Ft munkadíjjal anyaggal.

Milyen vezetni? Jó. Egy bizonyos tempóig. Minden kategóriájához képest minőségi, jó tapintásúak az anyagok, szépek a műszerfal fényei a beltere.
A tempo: Városi tili-tolihoz tök jó. Itt, ott még fürge is. Autópályán mire végre eléred a 120-140-et (ami majdnem a vége is a történetnek), biztos kijön eléd valaki aki miatt fékezhetsz, ilyenkor vagy vissza váltasz és kicsit megpörgeted vagy anélkül rögtön mozgó akadállyá válasz a belső sávban. Amúgy hátszéllel üres pályán mentem vele 150-160 között is, de akkor annyit fogyaszt, hogy egy fekete ló logós olasz paripa is megirigyelné.

Átlagban normálisan egy 7-8l közötti fogyasztással el lehet pötyögni.

Összességében jó kis autó, aki versenyezni akar vele, az nagyobb motorral vegye. Aki olcsón fenntartható igényes autót szeretne annak ez kiváló választás. Szerintem a csomi is jól pakolható, táskák, hűtőláda jól elfér benne, 3-4 felnőtt szerintem el tud menni vele nyaralni kényelmesen. Amivel nem boldogul azok a nonfiguratív dolgok pl: babakocsi, etetőszék, gyerekkád, napernyő, nem azt mondom, hogy ezek nem férnek bele, ide oda forgatva kalaptartót levéve, bele lehet őket tenni, de akkor csak ez lesz benne.

Még terveink szerint sokáig megtartjuk, megvan már a kiszemelt, de várjuk hogy olcsóbb legyen.

Hibalista

- AC pumpa és tank közötti gumi szigetelés elszakadt

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Kényelem (7) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 96000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 10000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Almera Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Fiat Punto Grande 2005 (2005)

További ítéletek (161 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)