Szép,szerethető,de kevéssé univerzális paripa
Punto II.-em után,amit "szakszerűen" festettek le egy baleset után,elment a kedvem a "színeltérett" autótól,de mivel 94 ezer kilométeren keresztül csupán a benzint,és a olaj,és szűrőcserékkel gurult,így belevágtam egy Grande Punto cserébe.
Gyönyörű,fekete táltos,ami első kilométereim után rádöbbentett arra,hogy bár az autó nagyobb lett,a beltere kisebb,de a szépsége mindenért kárpótolt.
A gyengébbik 8 szelepes motorral is elegendő erővel bír,ha menni kell,és a futóműve nekem kellően sportos,és kényelmes,még mielőtt elaludhatnék,egy hintázó hajóban.
A fogyasztása a fordulatszámmal egyenes arányban nő,a 80-90-et nagyon szereti,akkor eszik 6 liter körül.Bár a 7 litert eszi általánosságban,azért nem a felső határérték mindig tényszerű.....6.5-7 között van a fogyasztása,nem túl nagy távokon,de kevés várossal.
50000 kilométert szinte csak olaj,szűrők,gyertyacsere,és tankolás emésztett fel,majd előjött pár hiba,elment a vezetőoldali hangszóró,majd pár hét múlva az utasoldali ablakemelő,és az elektromosan állítható tükör.
Ezt gyorsan orvosolni lehetett,mivel az ajtóban lévő vezetékek törtek meg.
Majd nemsokára "beesett" a vezetőoldali ablak (ablakemelő szerkezet csere kb 10.000)
4,5 év 62000 km akksi csere.
68 ezer kilométernél meghalt a generátor,sajnos nem figyeltem az előjelekre,így az út mellett is hagyott.
Túl a 73 ezer kilométeren még más problémái nem voltak,és remélem ez még egy darabig megmarad,egyedül csak a generátoros "baleset" érintett negatívan.
Kis hibáival maradok Fiatos rajongója továbbra is.:)
- Generátor. - Elektromos ablakemelő szerkezet csere a vezetőoldalon. - 2-3 darab izzó,a helyzetjelző,és rendszámtábla fajtából. - Csomagtér világítás mikrokapcsoló. - A vezetőoldali ajtóban megtörtek a vezetékek a gumiharangban. - -
Auto-Trade Salgótarján
Kedves autószerelő ismerős.:)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Punto II. | Következő autója? | Bravo,bár lenne olcsóbb egyterűjük. |
Verdikt | (8.0/10) |