Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1,4 77L

Szép,sportos, de ZÖRGŐS

2.5 hónapja vettem át az új autómat. Eleinte nagyon boldog voltam, külsőre szerintem nagyon szép, kategóriájában a legszebb autó szerintem! Motorja igaz az 1.4, 77 lóerő nem igazán vad, de nekem tökéletesen elég, nem versenyezni akarok, haladni viszont lehet vele! Autópályán 150-160 kellemes utazó sebesség neki! Fogyasztása jó, városban megeszi a 8-8.5 öt, de országúton 6.5 el elmegy! Én vegyesbe használom 2/3-ad város 1/3-ad hosszabb táv és így a fogyasztás 7 liter, ami 1.4 es autóhoz tökéletes. Beloső tér nagyon nagy, 2 méters magasságommal kiválóan elférek benne, igaz mögöttem nincs nagy hely, de nem igazán van olyan autó amiben van hely mögöttem, Pl.: Octaviában sincs hely mögöttem.
Most jön a kellemetlen része, a ZÖRGÉSEK!!! HA gödörbe megyek, vagy rossz úton, zörög a kaszni a bal hátulja felöl! 1000 km-nél jelentkezett előszőr. Visszavittem a szervízbe, nézték, szétszedték, fogalmuk sem volt mi zörög, kb mintha én álltam volna neki megkeresni a hibát! Valami csavarokat meghuzkodtak megszünt kb 500 km-re, utána ujra jelentkezett. Ismét visszavittem h kerssék meg mi a hiba....2 nap mulva hívtak h a biztonsági öv valami kiallantyúját cserélték, persze nem szünt meg a zörgés, de enyhült! Egy Vadonatúj autó Zörög mert rosszabb az út??? És a szervizben nincs szakértelem! Telefonon beszéltem az olaszországi központtal, teljesen alátámasztották, hogy magyarországon nics szakértő Fiat szerviz, sőt magyar központ sincs ahova a problémákkal fordulni lehetne! És a legviccesebb, hogy úgy néztek hülyének a szervizben, hogy még protekcióm is volt! Mi van azokkal akiknek nincs! Én csak az ismerettség miadt vettem Fiat-ot, de egyenlöre nemtudtam kihasználni! De nem fogom hagyni, és elfogadni a tényt h zörgős új autót vettem 3.2 millió ft-ért...mindent megmozgatok h csináljanak vele valamit!
Ősszességében, szép, nagy belülről, jó fogyasztás,hifi nagyon jól szól, szeretem, csak a ZÖRGÉS kikészít!!
MAjd még jelentkezem ha mennek bele a kilóméterek!

- Eddíg nem romlot el semmi, még szép lenne egy új autóban, bár 2-szer voltam már a szervizben a zörgő, kopogó hangok miadt!!!

Major és Társa kft Kaposvár

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Polo Következő autója? Egyenlőre biztos vagyok benne, h nem Fiat! Valami német, vagy japánok közül Toyota vagy Honda
Verdikt (6.4/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)