Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1,4 16v Dynamic

Nekem jó...

2 hetesen vittem vissza cserélni a szélvédő alatti szellőzőfedelet, mert gyárilag törött volt (még jó, hogy megvolt a 0km-es ellenőrzés-pedig durván látható volt a hiba). Ekkor közölték, hogy természetesen cserélik, mert ismerik a hibát (extra fekete pont, hogy tudják, mégsem foglalkoznak vele).
A CD-s rádióban, bár írja a használati útmutató, nem lehet beállítani a "user EQ"-t, próbáltuk még 4-5 autónál, valahogy a programozó zárlatos volt.
A belső tér tükrözi a mai valóságot - az előző szebb/igényesebb volt(így van ez pl. a Seat Leon-nál is).
Az ablakmosó fúvókáit nem lehet állítani, gyárilag az ablaktörlőre nyomja a folyadékot, szerencsére még csak a bogarakat, meg egy kis port akartam lemosni vele.

Amúgy a gép rendben van, amire vettem, arra tökéletesen megfelel. A fűtés/klíma gyorsan dolgozik, nem kell sokáig fagyoskodni/izzadni. Praktikus, hogy tolatáskor a hátsó ablaktörlő folyamatosan töröl, ha megy az első.

És természetesen, amit más autógyártók bonyolultabb, és szerintem rosszabb megoldásokkal helyettesítenek: NEM LEHET ÉGVE HAGYNI A LÁMPÁT gyújtáslevételkor.

Külsőre szerintem a legszebb a kategóriában.
Ár-érték-felszereltség aránya verhetetlen.

---Frissites-8000km---
Tovabbra sincs semmi gond vele, hal´ Istennek.
Idöközben felkerült a sport direktszürö, rezonator csövel, meg a gyari helyett Xenon-t kapott.
Fogyasztasa a kezdeti 6,5-röl 6-6,2-re esett, de multkor Györ-Pecs viszonylaton 82km/h-s atlagtempoval (50-160km/h) 5,7-et evett.

---Frissites-11000km---
Meg mindig teljesen tökeletes. Elsö olajcsere megvolt, hangja kicsit halkabb lett.

---Frissítés-15000km---
Még mindig semmi baj, bár egy biztosítékot cserélni kellett rettenetes 45 HuF-ért.
Beköszöntött a tél, de az autót ez nem zavarja, alapjárat hamar visszaáll, szerintem egész gyorsan melegszik a motor.
Fogyasztás természetesen emelkedett, de nem vészes, talán 0,5 liter/100km.
Ami viszont feltünt az elmúlt 4000km-en: a fedélzeti csal az átlagfogyasztásnál. 6,0-t mutatott, de a tankolt benzin/megtett km szerint 6,5-re jött ki. Ez mondjuk nem zavar különösebben.
Továbbra is teljesen elégedett vagyok.
2 hónap, vagy 5000km múlva első szervíz, kíváncsian várom.

---Frissítés-23000km---
Újabb olajcsere megvolt, az autó továbbra is tökéletes...

- Még semmi.

Autófórum Riegler Győr. Pesti u.4

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Punto 1,2 16v Sound Következő autója? Az még nagyon messze van
Verdikt (8.2/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)