Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1,3 Mjet Dynamic

Mr. P. az igazi

Megláttam a szalonban és beleszerettem....
Nem egyszerűen néz ki.A normál Grande sem csúnya , de ez 17" alufelnikkel , komplett Msdesign spoilerezéssel egyszerűen csodálatos.
Fekete színű , narancs-fekete belsővel , digit klímával , sport műszeregységgel , gyári sportpedál szettel , bőr kormánnyal és váltógombbal , és még kitudja mivel van felszerelve.
Szóval bementem a szalonba , beleültem és egyből tudtam , hogy ő az akit keresek.Ekkor szóltam az értékesítőnek , hogy nekem ez az autó kell.Nem érdekel , hogy hogyan de kell.
Na ekkor történt egy közel 1 hetes alkudozás , amit aztán követett az átvétel.
Még soha nem volt dizel autóm , valahogy mindig ódzkottam tőle.Nem kell nekem ez a kerregés , akármennyit fogyaszt is.
De tudatom mélyén sejtettem , hogy előbb utóbb bele kell ülnöm egybe mert viszonylag sokat megyek , ráadásul azt városi dugókban , így egy dizel sokkal inkább kifizetődőbb számomra mint egy benzines.
Nos ma már azt mondom , ha nem tellik egy benzines turbósra , akkor sokkal inkább egy dizel , mint egy szívó benzines.
Ráadásul a mai napig elképeszt , hogyan csinálnak egy 1250ccm-es dizel mociból 90 lóerőt.
És pláne úgy , hogy vezettem egy 90 lovas 2,0 literes HDI peug.307-est és érzetre fele ekkorát nem megy.
Szóval nagyon nem bántam meg.A formája gyönyörű , és idáig semmi gondom nem volt vele , leszámítva ezt a kormánymű kopogást illetve a rásegítő hibáját amit korrektül , azonnal orvosoltak.A mai napig mosolyt csal az arcomra ha meglátom.
Ja és eléggé egyedi.
Pédául egy meki teraszán üldögélve lettem figyelmes rá , hogy ketten is lefényképezték.
És ugyanúgy tetszik egy 20 évesnek is mint egy 60 évesnek.
Volt hogy eggyik éjjel megállt mellettem egy A4-es audi és abból egy középkorú úr mutogatta , hogy nagyon tetszik neki az autóm.
Szóval ez egy nagy szerelem....
Remélem nagyon sokáig fog tartani.
Ha bármi változás lesz azt azonnal jelzem...

Nos jeleztem már az előzőekben is , hogy még írni fogok.
Megvan az első rossz dolog az autóban és ez nem más mint az ablakmosó tartály térfogata ami csak 2 literes.
Ez általában elég is szokott lenni egy átlagos autóban , de ennek az ablakmosó fúvókái oly erővel spiccelik a vizet , hogy ez a 2 liter igen hamar elfogy.
De szívemből kivánom , hogy minden autótulajnak csak ennyi problémája legyen...:)

Nos eltelt újabb 10000 km.
Az autó még mindig jó , nagyon szeretem.
A legnagyobb problémát idáig az ablakspriccelő jelentette , ami álló helyzetben mint írtam csodásan működik , de a sebességet 80km/h fölé növelve már közel nem ilyen hatásos , ugyanis a vízsugár nem kerek keresztmetszetű fúvókából jön , hanem lapítottból amitől a vízsugár is lapos , széles lesz.Viszont így a menetszél simán lenyomja és így csak nagyon alulra jut a folyadékból.
A szervízben próbáltak rajta segíteni (merthogy nem állítható), jobb is lett de nem az igazi.
Szóval ennyi a baja.
A városi fogyasztásom drasztikusan lecsökkent olyan 5-5,5 literre , klímával ez fél-1 literrel több.

Megtettem vele már lassan 40000km-t de még mindig szeretem.
Sőt lehet , hogy le sem cserélem , hanem megtartom.... majd kiderül.

- A kormányművet gariban cserélték mert kopogott , csakúgy mint a kormányrásegítőt.
- A jobb oldali lengéscsillapítót is cserélték s így megszünt minden kopogó hang...
- 45000km:
- generátor szabadon futója mondta fel a szolgálatot és a bal alsó trapéz gömbfejet kellett cserélni.

Nero M5
Maximálisan meg vagyok velük elégedve.
Gyorsak , precizek , korrektek.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? Swift II 1,5 GS Következő autója? Egyenlőre marad a drága
Verdikt (8.6/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)