Majdnem termeli az üzemanyagot
Ha valaki azt mondja veszek egy Fiatot,kiröhögöm még egy évvel ezelőtt is.Dízelt meg hahaha,ÉÉÉN?Soha.Azután elmentem kipróbálni az új Puntót.Nem a Grande már,de mivel nem volt még ilyen oldal,ezért ide írom a véleményem.Mit mondjak,teljes megdöbbenéssel vettem tudomásul azt,hogy milyen változáson mentek át a kisautók.Belül is teljesen korrekt,és az extralista,mint a 15 évvel ezelőtti luxusautóké.Tempomat,kétoldali digit klíma,visszagurulás gátló,menetstabilizáló,kipörgésgátló,kartámasz elöl stb.
Mindenféleképpen kis cm3 dízelt akartam,és miután a japánok kiestek,formai okok miatt,meg az extrák csomagban rendelése miatt,francia is ugyanemiatt,maradt gyakorlatilag a multijet,meg a vw dízelek.
A VW polo bluemotiont szerettem volna kipróbálni,de Mo-n nem forgalmazzák.Mondták vegyek inkább belőle Golfot,bár az benzines és 1 millával drágább.Köszönöm,majd én tudom mit akarok venni.Azután a Fiat,Suzuki,Opel trió jött.Swift csomagtartó miatt kiesett,Corsa,Punto maradt.Végülis az ár döntött,mert az Opel 1 millával drágábbra jött ki mint a Punto ugyanazzal a felszereltséggel.
A kocsiról.Euro 5-ös motorral van már szerelve.A turbójuk annyira nem vészes,hangja sem,gyakorlatilag pár évvel ezelőtti benzines kb.Érdekes nézni menet közben a fogyasztás mérőt,amiket kiír,valami hihetetlen.A lényeg,idáig 3000 van benne,és 3,9 az átlag.30% város 70% vidéki út 110-es tempó tempomattal.Igaz nem is nagyon rugattam,még járatom be valamennyire.
Az ülések először kényelmesek,azután 1-1,5 óra múlva azért kiderülnek a hiányosságok,de csak kisautó.
Egyébként a formája abszolult nem elavult,sőt szerintem még ma is időtálló.
Kíváncsi vagyok a szervizre is bár 4 év garancia van rajta,addig csak kijön ha valami van.
- Még semmi.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2012 |