Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1.4 8v

Hát nem egy Trabi, de ez is megy

2007 február 14.-én vettem át,azóta 11000 kilométert mentem vele.Hibák:ha gödörbe megyek a bal hátsó doblemez "műanyagból" zörög mint az állat.De ezt az elemet cserélték újkorában.Ablakmosó tartály kicsi.Ezen kívül több hibát nem tudok mondani.Fogyasztás:6.5-7 liter 90 km/óránál nem tudom mert tartosan még nem mentem ilyen lassan. 110-150 között járok vele mindig de nagyon jól bírja eddig.160-nál a számítógép úgy leszabályoz mintha falnak mennénk.Ezt nem kellene.A fék még mindig rettenetesen fog.Pláne hogy AVIA A75 Turbóval dolgozom.A futóműve nagyon stabil,kicsit kopogós,de legaláb nem billeg.Egy suzukis ne próbáljon kanyargós úton versenyezni vele.
Rövide ennyi. Eddig nem csalódtam benne.

Hát etelt egy kis idő. Most már fél éves a kicsike,de még mindig imádom!!! 18500 km van benne és még mindig semmi baja!!! A fogyasztása nem nagyon változott,még mindig nem járok kilencvennel de százharminc fölött sem eszik hétnél többet.egy két apróságot hajtottam végre.
A légszűrőt lecseréltem egy direktszűrőre,ezáltal eltünt a váltásoknál tapasztalható betorpanás.Ráadásúl a szívóhangja "vadállat" lett.Végsebesség gyári szűrővel 160 direktszűrővel 175km/óra. A hűtőrácsokat lefestettem ezüstre,gyönyörűen mutat.
De aki mostanában akar venni GRANDE PUNTOt az előszőr próbálja ki Tjet 120LE verziót. Na az megy!!! Harmadikba még sikít a gumi, kétszáznál még van gáz. És ez nem túlzás!!!
Hát röviden ennyi.

Hát eltelt 1 év.
30 000 km. És még mindig semmi baja.
Viszont egy jó tanács a Grande tulajdonosoknak.
Járdaszegélynél,kapuvasnál nagyon vigyázni!!!!!!!
Sajnos nekünk kommunista garázsunk van,wartburgra meg zsigulira tervezték.Történt hogy kissé jeges lejárón mentem lefelé,"20%-os lejáró" a jégen megcsúszott,az ABS elengette aztán megfogta.Az autó meg lökhárítóval beleállt a küszöbbe.
Mindez 2 Km/óránál.A hűtőtartó keret meg úgy kettétőrt mint a ropi.Ára 37000 huf.De nyugi már van utángyártott.Úgytűnik ez tervezési hiba.
Még egy észrevétel.
A gyári Dunlop gumi külseje nagyon gyorsan kopott,azt hittem
futómű,de vettem reá Bridgestone téli gumikat annak meg semmi baja.

- Semmi.Még mindig semmi!!!

--------------

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? 601 limusin Következő autója? Alfa 147
Verdikt (8.6/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)