Gyönyörű pénznyelő!
Az autót 2007ben vásároltam újonnan!Nagy volt az öröm, bár sokan mondták, hogy a fiat így sz.r, meg úgy sz.r, de gondoltam én vigyázni fogok rá, meg megadok neki mindent akkor nem lehet baja!Tévedtem!Vásárlást követő második héten visszavittem, mert hátul beázott, mosás ill. eső után állt a csomagtartóban a víz!Tetőlemez cserével orvosolták, garanciában!Ok megbocsájtottam neki!Következett rá egy évre a bal ablakemelő!Kicserélték garanciában, ok ezt is megbocsájtottam a kocsinak, gondoltam előfordulhat!Aztán másfélévesen jött a kormánymű cseréje, mert fura hangokat hallatott a kormány, meg egy picit remegett tekerés közben.Garanciába megcsinálták, még mindig nem haragudtam a kocsira, mert már hallottam hírét hogy ez tipushiba, gondoltam most a csere után biztosan jó lesz! 3 évesen elöregedett 2 db karter cső, könnyezett belőle az olaj, mivel lejárt a garancia, ezért magam kicseréltem, darabja 5000HUF!Még ezt is elnéztem!Aztán most 2010 decemberében jött a hidegzuhany, újból hallatta magát a kormánymű!!!Nagy nehezen, de sikerült megállapodnom a fiat magyarországgal, hogy bár lejárt a garancia, de mégiscsak valamit kezdeni kéne ezzel a kormányművel!A cserébe nem mentek bele, csak abba hogy elküldik felújíttatni!A kormánymű megjött felújításból, ugyanolyan sz.r maradt, mint volt, viszont kaptam egy ingyen futómű állítást!Ja és mindemellé most télen az önindittóm is szarakodik!Na itt telt be a pohár! Az autó most tavasszal megy a háztól! Ami biztos, hogy olasz autót többet nem veszek!
Bár tény hogy nagyon tetszik, nem egy erőgyár, de a fogyasztása nagyon jó, és tényleg komfortos szerethető kis autó lenne, ha nem kéne ennyiszer javíttatni.Pedig hozzá teszem, hogy nagyon vigyáztam rá!Hetente kivűl bellűl takarítva volt, nem hajtottam, nem pörgettem, a gödröket folyton kerülgettem, sőt még az öninditóval is spóroltam, mert pár percekre nem szoktam leállítani, és mégis így jártam vele!Pedig úgy gondolom ennél jobban nem lehet egy autóra vigyázni!Mindent megkapott, mindig időben, a legjobb olajat (selénia), szűrőket, gyertyát, és mégis!Én nem ajánlom senkinek ezt a tipust, ez egy pénznyelő!
- Rögtön a vásárlást követően tetőlemez csere, mert beázott!1 évesen baloldali ablakemelőcsere, másfélévesen kormányműcsere (kb30.000km-nél), 58.000km-nél két db kartercső csere, mert teljesen szétrepedeztek, elöregettek!Most 63.000km-nél a kormánymű el lett küldve felújításra, és ugyanolyan rossz maradt, mint volt!Megint kéne egy új, csak mocskosul drága, gari meg már nincs!A kormány már most el van kopva (valószínű a tenyerezéstől), ja és az önönditóról még nem is beszéltem!Valószínű vagy bendixes, vagy szénkefés!
Fiat márkaszervíz, gari után magam csináltam!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | – | Következő autója? | valamilyen német kocsi! |