Grande mamba
Nekem nagyon tetszik, a motor (1,4 77 LE) elegendő a mozgatásához, bár az igaz, hogy nem versenyautó de lehet dinamikusan autózni vele magasabb fordulatszámtartományokban. Viszont az 5 személyt klímát, tele csomagtartót már előzéskor nem szerette igaz még nem is mertem pörgetni nagyon (300 km volt akkor benne). Fogyasztás abszolút elfogadható 6-7 L között van klímával együtt de még nincs teljesen bejáratva. Ez nagyrészt város 2/3 és vidék 1/3. Nagyon tetszik a nyomatéka városban ritkán kell 2000 fordulat fölé pörgetnem. Térkínálat adott erről nem is szólnék. Nagyon tetszik kívül belül. A futómű remek bátran lehet kanyarodni biztos lábakon áll, egyedül a gyári Dunlop gumi gördülési zaját sokallom egy kicsit ettől eltekintve csendes. A váltó jó pontosan kapcsolható nem németesen klattyanós de jó. A kormánynál a city üzemmódot én nem is használom mert úgy jó ahogy van ennél több rásegítés nem kell pont el van találva. A fék nagyon nagyon jó piszkosul jól lassul és ami a lényeg jól adagolható jobban mint egy-két nagyobb autóban (pl.:GolfV) szerintem.
Hát olvasgatom a többi véleményt és vagy nekem van mázlim vagy ők túlozzák el de nekem szerencsére tényleg nincs semmi műszaki problémám. Írták az összeszerelési minőséget pl. zörgést. Nem zörög semmi legfeljebb a biztonsági öv a B oszlopon ha nincs bekapcsolva. Mindig elsőre indul, nem áll le se kanyarban se semmikor. A hátsó ajtó viszont tényleg szerencsétlen megoldás nálam azért nyílik rendesen de csak akkor ha a kilincs hátsó részénél fogva nyitom és ott csak a legfelső állásában, talán azért olyan szembetűnő ez mert az elsők kifogástalanul nyilak. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy megbízható. A belseje is tartósnak tűnik de ennyi idő azért még kevés. Ami viszont bosszantó a kevés pakolóhely, egyszerűen az „ajtózsebekbe” szinte semmi nem fér a középen lévő, pedig kevés. A Váltó előtt van két pohártartó de menetközben zavarja a váltást, tehát nem a legjobb megoldás.
- Szerencsére még semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |