Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1.9 JTD

Frankó

Az autót közel 1 éve vásároltam és úgy gondoltam mindenképpen megérdemli, hogy néhány szót írjak róla ezen a fórumon. Megvártam azért, hogy közel 15000km-t mennyek vele, mert így már hitelesnek érzem azt ami írok.
Szóval a puntikát ~50000 km-rel vásároltam egy kereskedésből (bár ez az elveimmel ellenkezik, mégis nagyon korrekt eladóval találtam szembe magam és vittem magammal fiat szerelőt).
Igazándiból sok rosszat nem lehet elmondani róla. Sok hasonló kategóriájú autót megnéztem és ár/érték arányban abszolút jó választás. A motor jól dolgozik és egy 130Le-s motortól az átlag 6-6,5 nem nevezhető soknak (nyilván az újabb autók kevesebbet esznek, viszont az áruk sem ennyi) Az előző 1.9 tdi audim is hasonlóan fogyasztott. Hosszabb úton tempómattal csomagokkal 4,6 - 5,2-között mentem vele, viszont ha előzni kellett nem okozott gondot. A féket az elején meg kell szokni, picit durvábban fog az átlagnál, de hamar megszokja az ember. Az elektronikai dolgok teszik a dolgukat, nagyon pontos a tolatóradar, jó a hillholder, ülésfűtés, klíma, fűtés, blaupunkt "hi-fi" mind-mind kivalló. Motorra, váltóra, futóműre nem lehet panaszom, de nem versenyzésre használom.
Azért, hogy ne tűnjek annyira elfogultnak néhány csekély "hibát" felsorolnék. Vannak pontok, ahol a műanyag túl kopogós (pl.: ha nem vagyok bekötve és az öv csatja hozzáverődik a B oszlop műanyag kárpitjának az zavaró). Néhány olaszos hiba fellelhető rajta pl.: műanyagok sokszor itt-ott picit elállnak, amiket vissza kell rögzíteni, illetve a festés a műanyagokon teljesen másképp fakul, mint a fémen (pl.: lökhárítókon vagy az üzemanyagajtón, sokkal erősebb a szín, mint a kasznin). (nekem piros van, lehet más színnél nem jelentkezik).

Egy nagyon nagy gonddal küzdök: CASCO kötésnél 1.9JTD 3ajtós Sport, vidéki sofőr, B4 besorolással horror áron adják, mert az eurotax érték 4,5-5 millió forintnál van!

- Semmi

Saját szerelő

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? A4 1.9 tdi (B5) Következő autója? még kérdés, egyenlőre marad, mert jó
Verdikt (9.1/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)