Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1.3 90LE Emotion

Bordó csoda!

a Punto III-as véleményemet a szerkesztőség kitörölte, pedig nem volt benne semmi rossz. mindegy, most megpróbálok jobban és érthetőbben fogalmazni.
2007.12.04 Érd. Verőfényes napsütés, és ott áll a bordó-metál színű SkyDome-tetővel... maga az álom.
az 1.4-es 95 lovas punto után a belső az még pazarabb, a felszereltség maradt, hiszen minden olyan kütyü ebbe az autóba is belekerült, ami a másikban megvolt. Esőérzékelős ablaktörlő, tolatóradar, tempomat. és empéhármas cédés---:)
az üvegtető döbbenetesen jó döntés volt. 200 ruppó volt, de megérte. gyönyörű, kiváló minőség. nem nyikorog, nem recseg, és ami nem elhanyagolható, kiválóan, csendesen szellőztet. 100 fölött már hangoska.
a fogyasztás kiváló, az első néhányezer km-en 6 fölött volt, de most már 5,6-5,7. városban.
A turbós motor tényleg tanulást kíván, a nyomaték és az erő megjelenését ki kell tapasztalni. Kiugrani a pirosnál, csak felpörgetett motorral lehet. (az 1.4esnél csak elindulni..)
a csomagtartó alapban kicsi, de a végre megtervezett hátsó ülések lehajtásával óriásivá tehető.
és ami nem tetszett: a csomagtartó rudak. Letörném a kezét, aki megtervezte úgy az egészet, h az üvegtetőt nem lehet sehogysem kinyitni, ha fent vannak a rudak. rátapad a tappancs az üvegre. micsoda hülyeség!!!
de ha megyek olaszba, utánaérdeklődök..

a családba holnap érkezik egy 1.3as Emotion Linea, róla is mindent elmondok majd, hacsak a szerkesztők nem találják elfogultnak... :) üdv a szerkesztőknek!

No, eltelt megint néhány hónap... "Lucia", mivel ez lett a drága neve, kiválóan teljesít továbbra is, a héten pördült 50ezer fölé a km-számláló, de semmi rosszat nem tudnék említeni vele kapcsolatban. Talán annyit, hogy nekem is megrepedt a borítás a kormánykeréken. Ez természetes elhasználódás vagy garanciális hiba??
A fogyasztás 5,2-5,3-ra csökkent, és ha mód van rá a drágább dízelt javaslom a tankolásra. Megéri.
A légkondi kiválóan teljesít, a többi luxusfelszerelés teszi a dolgát észrevétlenül..
Ami nem tetszik vagy néha ijedségre ad okot, a kasztni "csavarodásakor" (járdára felhajtás, egyéb érdekes műveletnél) hallható reccsenő hang..

Továbbra is minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve... :))

- eddig a szélvédőt cseréltük egy kósza repülő kő miatt. ami a szélvédő után nem tudom, h hol állt meg...

Autocentrum Szabó, Érd

kiváló munka volt..

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Előző autója? Punto 1.4 16V Emotion Következő autója? Bravo 1.6 Multijet
Verdikt (8.2/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)