Az igazán dzsesszes!
Egy hete vettem át a 95 lovas 16 szelepes, benzines, narancs színű Grandémat. Két hónapot vártam rá, de mondhatom megérte! Az autó gyönyörű. És utastérben valóban grande! Apró részletekre is odafigyeltek tervezésénél, (kedvencem a kihegyezett visszapillantótükör, az elegánsan abbahagyott ívek a seggén) úgy hogy olykor elmosolyodik magában az ember, s csak úgy nézegeti az autóját minden fondorlat nélkül, ahogy a mesefilmeket a gyerekekkel. Aki virítani akar négykerekűjével az is elégedett lehet, az utakon rendre elismerően megbámulják. Bár hozzá teszem szerintem messze ebben a narancs színben a legdögösebb.
A váltó kifejezetten finom, precíz, kézre áll, a második kicsit rövid, ám harmadikban hasít, a hatodik sebességgel jól lehet spórolni. A kanyarokban igazán lehet döngetni vele, igaz az autó elég kemény, az úthibákat érezni benne. A fékhatás állat. Halk, 150-nél sincs semmi csak a menetszél, és nyoma sincs semmi erőlködésnek. (A kisebb teljesítményű benzin motorokkal szerintem nem annyira perfekt.) A szervó tökéletes, a city funkció nekem már sok is, a hat hangszórós mp3-as hifi cucc kifejezetten jól szól, a cédéket is van hová pakolni. Az ajtók zsebei viszont csak jelképesek, egy-két pakolós rész, mondjuk az ülés alatt elrejtve nem ártana. Az autó orrát vezetés közben nem látni, nekem ez új, de biztos megszokható.
A motor teljesítménye még nem az igazi, mondták legyek türelmes, de érezni van benne kraft, bár a családban lévő 1,4 es 16V Polot dinamikusabbnak érzem, igaz ezzel vége is a drága német kreálmány előnyeinek.
A Grande stílusos, szerethető, igazi dzsesszes autó, esztétika, vagányság és használhatóság együtt.
- Még szép, hogy egyelőre semmi.
Autoforrás Veszprém
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2006 |