A legszebb csigabiga...
Azt, hogy mennyire szép kívül-belül már nem taglalnám, ezt megtették mások számtalanszor. Én is akkor rendeltem meg, amikor még nem is volt az országban. Naponta járok vele 70-80 km-t dolgozni. Nagyautósan kényelmes, ugyanakkor nem az elvárható szinten takarékos. Eddig 6,0-7,0 l/100 km között volt, szerintem egy 1,6-os is tud ilyet, ha óvatoskodnak vele... Mindazonáltal nem lett volna értelme dízelt vennem (szerintem a dízel traktor, teherautó, meg mozdony legyen...), ugyanis - tekintve a várható futásteljesítményemet - kb. 10-15 év alatt jött volna vissza megtakarításban az árkülönbözet. Az 1,2-es motor mindazonáltal gyengus. Ma már inkább - legalább - 1,4-essel venném. (Bár így könnyebb a traffit megúszni/elkerülni. :-) A 156-os Alfám után olyan, hogy sírni tudnék. Ráadásul az sokkal szebb is... A zajcsillapítása nem valami egetverő, erősen behallatszik a kavicsok felverődése a doblemez belsejére és a téli gumi gördülési zaja is. Negatívum a nem zárható tanksapka, a csak belülről nyitható csomagtérajtó, az A oszlop kis ablaka, ami csak a kilátást akadályozza és amelynek létét valószínűleg csak a külső esztétikai megjelenés javítása indokolja. (Meg az, hogy így volt könnyen megoldható az első ajtó nyitása.)
Pozitívum a jó fűtés, a kényelem, a megdöbbentő kanyarstabilitás.
De azért szeretem.
- - Bal hátsó sárvédő burkolata lógott, kiderült, hogy mindhárom csavar hiányzott;
- - A kormányműben hozzáért egy lemez valamihez, ezt el kellett hajlítani és jó lett (típushiba);
- - Néha - hidegen - elsőre nem indul be;
- - Előfordult, hogy egyetlen műszer sem jelzett semmit, de maga az autó kifogástalanul ment... 1 óra pihenő után magától megjavult...
- - Bár magam ellen beszélek, mert el is kell majd egyszer adnom, de NE VEGYÉTEK MEG 1,2-es motorral! (Chiptuning nincs hozzá, illetve volna, de az elérhető eredmény nem éri meg a belefektetett összeget.)
Darázs Eger.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | AR 156 1,6 TS | Következő autója? | Porsche 911 turbo :-)), reálisabban AR 159 |
Verdikt | (7.4/10) |