Autók » Fiat » Punto Grande (2005)

Punto Grande 1,2 Active

A kategória királya

Az autot fel eve vettem ujonnan.Nagyon tetszett a formaja,szerintem a legszebb a kisautok kozott.Eddig 7500 km-t tettem bele hiba nelkul. Az auto alapfelszereltsegu,de nekem nemhianyzik ugy kulonosen semmi,a legfontosabb kenyelmi es biztonsagi extrak benne vannak. Eloszor feltem tole, hogy Fiat(nemsok jot hallottam rola),de eddig minden rendben es remelem igy is lesz ezutan.Apro bosszanto dolgok azert vannak:a kozepkonzol belsejebol,valahol a szelvedo allatt zorges hallatszik(rossz uton csak,es akkor se mindig),ami engem elegge zavar,mert kulonben nagyon masszivnak erzodik az auto. A futomu picit zajos,de ez is csak rossz uton.
A hatso ajtok kilincsei eleg furan mukodnek,ugy kell kihuzni szinte az ajtot,de ezt tobb Grande tulajtol is hallottam.
Amugy az auto nagyautosan viselkedik,jo az uttartasa,fek az valami allat,szokni kell, hogy nehogy lefejeljuk a kormanyt,jo a kormanyzas,finom valto,pedalok. A motor 3-4 ezerig csendes,felette mar eleg zavaro,erolkodo benyomast kelt. A 65 lo szerintem eleg a jozan keretek kozt,foleg annak,aki nemnagyon probalt joval erosebb autokat(harmasban majd 130 kmh,6500 felett szabalyzott le). Fogyasztasa nalam 6 liter allatt van,igaz varosban alig hasznalom,es nem is hajtom 100-nal tobbel.nyaron mertem vele 5,2 is,igaz nagyon ovatos tempoban. Most igy telen hideginditaskor elofordult,hogy valami kattant a motor felol,eleg hangosan es ijesztoen,illetve nagyon hosszan kellett inditani mire beugrott. Ilyet hangokat meg sose hallotam auto inditasanal. Ez parszor fordult elo,de remelem semmi komoly baja nincsen,mert ezen kivul jol mukodik a motor. Ugylatszik nemszereti a hideget,nyaron ilyen sose fordult elo. Nemhagyott nyugodni a dolog es elvittem a szervizbe,h nincs e az oninditoval valami baj(egy nepiteletben irta valaki,hogy volt nala oninditocsere).A szervizfonok egy ismeros es azt tanacsolta,h toltsek utana az akumulatornak(12 oran keresztul). Eloszor csodalkoztam,hogy egy fel eves akumulatort tolteni kell,de egy probat meger gondoltam,es lass csodat azota kifogastalanul indul a motor.remelem tobbszor nemfog igy lemerulni. Azota nagyon megvagyok elgedve az autoval. Az elso szerviz meg messze van,majd leirom a tapasztaltakat.Roviden ennyi,ha majd valami meg eszembe jut akkor leirom.

20000 km : kb. 1 eve irtam utaljara az autorol,azota tortent par dolog: nyaron egy vihar alkalmaval raesett a tetejere egy 30 meteres fenyofa tetejerol kb. 10 darab friss toboz agastol.eleg sok kis benyomodast hagytak maguk utan.szerencsere bevolt biztositva ilyen kar esetere is. Markaszervizben egy nap alatt megcsinaltak,festeni se kellett.(ha nekem kellett volna kifizetni a kart akkor 160 ezer forint lett volna).
Aztan kb. 19 000-ik km-nel alaneztem az autonak es olajos volt az olajtekno,jobban megneztem es lattam,h a motor es a tengelykapcsolo talalkozasanal szivarog az olaj. Szervizben garanciaban megcsinaltak. Azota nemfolyik. 20 ezernel lecsereltem az olajat otthon shell helix ultrara(5w-40),illetve volt meg akumulator csere(garanciaban persze),mivel az a feltoltes nemvalt be(most telen is nehezen akart startolni),es a szervizben inkabb kicsereltek ujra.azota jo.
Roviden ennyi,az autoval amugy minden rendben,csak lehetne picit erosebb:)

- Volt egy tomitescsere a kuplung es a motor kozt,enyhen szivargott az olaj.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2007
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Felicia Következő autója? octavia 1,8 tsi
Verdikt (7.3/10)

Fiat Punto Grande 2005 (2005)