A feleségem imádja
Feleségemnek vettünk autót 2007 májusban. Elsősorban az ő döntése, de alapvetően egyetértettem vele. Második autónak nagyon szeretjük.
Az autó gyönyörű. Kívül-belül. A műanyagok, a kárpitok, a formák szépek, és jó tapintásúak. Én nem kocogtattam, bár állítólag kopogásak. Kopogtassátok, ha akarjátok... De a formák tényleg mindent visznek. Már csak ezért is jó ilyen autót birtokolni.
Meglepően tágas autó. Elöl természetesen semmi gond, hátul meg nagyon kellemes csalódás. Kényelmesen elférek magam mögött (176 cm), de fontosabb, hogy nemcsak én, hanem a gyerek is biztonsági üléssel együtt. A csomagtartó nem valami nagy, de a babakocsi befért (ez természetesen alapvető és kizáró szempont volt a vásárlásnál), és még bőven marad mellette hely bevásárolni.
A motor pörgős, és nagyon dinamikusan viszi az autót (95 LE). Egyszer használtam autópályán is, nem volt vele semmi gond. Megy, mint a veszedelem. Alapvetően azért városban, kis utakon használt autó, és ez látszik is a fogyasztásán.
Gyengék:
- a futómű nekem (meg a feleségemnek is) túl kemény. Elvileg ugye sportos (ez igaz is), de láttam már sokkal jobb kompromisszumot.
- A 6fokozatú váltó, na az szar. Ugyan elég rövid utakon jár, de alapvetően egy rettenetesen pontatlan, rosszul megvezetett fos. Olyan érzés, mintha a kar egy része gumiból lenne. Nagy kár érte...
- Szidni szokták a kilincs nélküli csomagtartót, hogy körömmel kell kaparászni, meg ilyenek. Nem akarom sokáig magyarázni, de aki körömmel kaparássza, az vak , vagy hülye. Semmi gond nincs vele szerintem. (A saroknál kényelmesen hozzá lehet férni.)
- Kaptunk gyári gumiszőnyeg készletet ajándékba. Össze-vissza csúszkál. Ki kéne cserélni.
Összességében egy nagyon szerethető kis kocsi, amelyik nem is olyan kicsi. Remek a felszereltsége, szépen szól a gyári hifi, hatékony a klíma. Nem is drága. Reméljük a Fiatok megbízhatóságáról a néplélekben bújkáló sztereotípiák nem sújtanak majd minket, de ez még a jövő zenéje.
- Kis beázás a hátsó szélvédőnél, majd a kötelező szervíznél megcsináltatjuk.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Clio II | Következő autója? | – |