MultiJet - a kisdisznó!
Majd 4 évesen vettem,mondom,viszonylag fiatal,kis dízel,nem is fog sokat enni,a gatyámat csak nem viszi el!Meglepődtem mikor elkezdtem hajtani,ebben a kis motorban még "izom" is van!1900-tól megindúl és megy mint 1 vaddisznó,a turbónak hála,amúgy anélkül halott ügy!De szeretjük!
A turbó szenzor(MAP szenzor) meg ment benne,de az több is!Az elsőt németországban "cserélték" benne,de az is lehet,hogy a gyárit rakták vissza,nem tudom,az kb 200km-t bírt ki,kényelmes volt hazajönni úgy vele,hogy 90-nél többet nem ment,szerencsére nem én hoztam haza:)
A másodikat itthon belerakattam,2hónapig bírta,aztán a következő 3napig,majd megelégelve ezt,mondtam,hogy vagy gyárit vagy vmi nagyon drágát,így lett beletéve bosch turbó szenzor,ami azóta is teszi a dolgát,kb. 35E km óta!A kuplung átszakadt 130000-nél,de ez betegsége ennyi km-nél!Mostanság a váltó mechanika sz.rakodik,üresben nehezen jár,de nagyon!
Amúgy gázolaj kell bele és megy,a széles papucsoknak köszönhetően még fekszik is valamelyest az úton!15E-ként olaj és a többi szűrő csere és meghálálja!
A fogyasztása az ami igen jó,olvastam én itt több variációt,ha hazudok akkor engem is becsap a számítógép.Közúton:3,8 Városban:4,3 vegyesen:4-nél nem több!az autópályát nem csípi,ott 130-nál 5 és 6 között zabbant,az se sok!
A belső az olyan amilyen egy ilyen árkatagóriás autonak lennie kell,aki ennyiért luxust vár ne keresse,ami kell az van: légkondi,elektromos ablak és tükrök,ülés magasség állítás,számítógép,cityszervó (ezek persze opcionálisak)
Én már beletettem 68000 km-rt,a hibák ellenére meg vagyok vele elégedve!Csak ajánlani tudom pároknak,egyedűlállóknak,meghálálja idővel!Engem ez a dízel meggyőzött!
- - a turbó szenzor(MAP szenzor) töbször is - - kuplung szerkezet - - a hátső lengéscsillapító gumiharangja elért - - a váltó mechanika nehezen jár - - néha 1-2 elektromos visszajelzés,de a belső manók megjavítják mindig
Majd 100E-el vettem,otthon a szerelő Öregem csinálja azóta is!
Hibakiolvasásra,szervíz és elkromos szakihoz!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Bora 1.6 16v | Következő autója? | Octavia Dízel RS |