A kis lomha de takarékos társam...
40 ezer kilóméternél vettem át a bátyámtól. Elsőre megszerettem úgy vettem észre, hogy ezek az olaszok nem is olyan szar autókat gyártanak mint, ahogyan azt sokan mondják. Nagyon sok kilóméteren át sosem hagyott cserben közben egy időre visszavette a bátyám ezalatt sajnos kétszer megtörte (ez mondjuk Olaszországban Firenzében nem csoda) és a sofőr ajtó ki lett cserélve egy nagyon rossz utángyártottra. Amikor visszavettem sokáig faltuk újra a kilómétereket szerencsére hibátlanul. Aztán én is megtörtem az elejét de ismét sikerült kijavítani. Sajnos ezen a télen indult a szerencsétlenség sorozatom 2008 novemberétől 4x törtem össze. Egyszer leállt előttem egy Rönyó klió amibe sikerült belemennem. Utána egy pözsó 306ossal találkoztam ami már komolyabb volt az egész elejét le kellett cserélnem lámpa lökhárító zárhíd fényezés, húzatópad stb. sok-sok pénz. Rá két hétre egy Yaris versoba mentem bele a frissen rendbe rakott eleje ismét megrogyott. Ekkor már elkezdtem utálni mert egyre jobban el van deformálva sajnos, már lassan nincs ép elem rajta. Mindezek után két hete egy Scudó balról nem adta meg nekem a jobbkezet az ajtót le keleltt cserélni.
Úgy érzem mostanában az életemre tör, de még most utoljára rendbe rakom mert azért ezeken a dolgokon kívül nagyon jó autó sok helyre elvitt szlovákiába, csehországba, 5x elvitt olaszországba és nagyon jó a fogyasztása Velencébe ami ugye 800 kilóméter is megvan 3/4 tank benzinből elvitt csomagokkal. Szóval remekül használható egyébként. Persze tudom nem egy BMW. Az egyetlen negatívuma az enyémnek a motor mert csak 60 lovas. A 16 szelepes 1,2 es motor biztosan sokkal jobb ráadásul abból van 6 sebességes is. Ajánlom nem rossz autó és szerintem szép.
- Nagyon hosszú odeig semmi. Aztán elkezdett folyni a szelepfedél alól az olaj 3000 forintért tökéletesen meg lett csinálva. Most éppen a hátsó ablaktörlőmotor megy egy-egy bukkanó után magától bekapcsol. Utána néztem és az egész kapcsoló rendszert ki kell cserélni a kormány alatt ez 16 ezer forint lesz. Egyszer leszakadt a kipuffogó amit kicseréltem egy rohadt drága szerelőnél aki 10 percet dolgozott rajta és ezért elkért 25 ezer forintot és a kipuffogó ára ebből 16 ezer volt. Sűrgős volt a dolog és csak ő vállalta ilyen gyorsan ezért hagytam neki hogy lehúzzon. Nagy ritkán kiég egy-egy izzó ezek cseréje nem sok pénzbe kerül. Más még nem romlott el rajta. Ja el is felejtettem egyszer kigyulladt az engine check lámpa a műszerfalon a FIAT DARÁZSban, Gödöllőn vizsgálta 5 percet a szerelő amiért 5 ezer forintot kért, a végén hogy a lambda szonda cserét diagnosztizált 49 ezer Forint + munkadíjért. Ennyit a szervízekről ráadásul kiküldött a papírral hogy írassam alá mire visszaértem azt mondta hogy kész van nem volt 3 perc az egész és 10 ezret számolt fel ráadásul azt sem láttam, hogy mit csinált. Szervízbe komolyan ne menjen senki.
- A kötelező cseréket is elvégeztem mint: vezérműszíj, hosszbordásszíj stb... ezeket nem számolom hibának.
Szegeden van a szerelőm nagyon korrekt és nagyon jól dolgozik.
Egy példa a hozzáállására észrevette hogy a rendszámtábla izzóm kiégett erre a saját kocsijából szedte ki. Azon két alkalommal amikor voltam nála nagyon korrket volt.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | – | Következő autója? | grande punto, vagy BMW 320D |