A gazdaságosság szobra
3 évesen 72 000 km-rel vettem és kicsit aggódtam, hogy bár nem öreg, a "sok" km miatt, most jönnek majd a bajok. Hát nem. 3,5 éve használjuk, Budapesten + 2-3 hetente vidéki családlátogatásra és elképesztő: szó szerint semmi, azaz semmi nem romlott el rajta. Ez lehet csak nekem csoda, mert korábban idősebb autóim voltak, de mióta megvettem a következőkért kellett fizetnem:
- 2 izzócsere
- 1 ablaktörlő gumi szett
- olajszűrő, levegőszűrő
- olaj
- üzemanyag.
Az olajat 10 ezrenként baromi drágán veszem bele (Selénia) és magam cserélem, ezen túl max. annyi közöm lehet a rendkívüli megbízhatósághoz, hogy sosem érdekelt a "visszaszúrom háromba´ azt lepörgöm a lámpáig"-stílus. A sárgánál lassítok és megállok, nem rátaposok és szétveretem a futóművet a villamos sínen. Ettől függetlenül autópályán szépen bírja a 130-at és nem üvölt előzéskor 150-nél sem. A keményre tömött ülések kényelmesek 3-4 órás utazás alatt is.
"Rossz": A két bicikli nem fér be kivett első kerekekkel sem és le kell gumipókozni a csomagtér ajtót. :) Amúgy kicsit kilógva, komplett 8 részes Ikea konyhaszekrény befért, persze lapraszerelve.
Ui: Most átolvasva látom, hogy valószerűtlenül pozitívra sikerült az értékelés, de tényleg ez van.
Helyén kezelve, arra használva, amire kitalálták (Kisautó= rövidtávon max 4 ember, egész napos utazásra max 2 ember+csomagok; 1.3 diesel motor = nem gyorsulásra, hanem nyugodt -cserébe gazdaságos- vezetésre; ) tökéletes, szuper megbízható.
Vagy csak bemákoltam ezt a példányt. :)
- Abszolút semmi.
Nem volt rá szükség.