A csendestárs
Ez a 4. Puntom, abból is az 1., ami dízel. Az 1. nem csak a "dízelségre" utal, hanem arra is, hogy a négy autó közül ez a legjobb, minden tekintetben. Baja nem volt még, az egyik izzót kellett cserélnem, ami inkább türelemjáték és bűvészmutatvány egyben. De ez legyen a legnagyobb gond!
Az autó szerintem kényelmes, takarékos, dízelmotorjához képest csendes is, még télen sem zavaró a hangja. A fenntartása olcsó. Hosszabb utakra is tökéletes, az ember nem fárad el vezetés közben. Bár hátul nem nagyon szoktam ülni, de ott is el lehet lenni több száz km-en át. Hátul az egyetlen zavaró tényező, hogy a biztonsági övek magassága nem állítható, de ez legyen az ott utazók baja:)
A takarékossága, a fogyasztása példaértékű! Nem hibrid autók kellenek ide, hanem MJet dízelek! Volt olyan túránk, amikor 5 személlyel, pár csomaggal a Mátrában hegynek fel és hegynek le, kb 400 km-es úton az átlagfogyasztás nem volt több 4.3 liternél! Pedig nagyrészt a klíma is ment. Ok, nem hajtom a gépet ész nélkül, mindenhol igyekszem a sebességhatárokat is betartani. Viszont a Fiat meghálálja a gondos használatot. Ez az autó ezzel a motorral így jó, ahogy van, valódi csendestárs a hétköznapokban!
- Bal első tompított izzó csere
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |