Szegényember Ferrarija
Erröl a kis dögröl nagyonsok jót és rosszat lehetne irni, de a legfontosabb ki kell probálni.
Csak az vegyen ilyet aki tudja is szeretni mert egy pénznyel?, ha minden rendben van rajta akkor benzinben sok lábtól függ?en egy tank benzin (46l) 400-500 km-re elég :D egyszerüen nemlehet vele lassan menni.
kis cm3 miatt motor elégnagy igénybevételnek van kitéve, ez miatt érdekes problémákra lehet számítani.
típikus hibahelyek:
- szelepfedél tömétés (nekem meg nem volt vele gond)
- sortömítés (kétszer cseréltem, ebböl egy motorgenerálkor volt :) )
- hengerfely - ha pisztergálod töltönyomást jobb ha szerzel egyet tartalékba
- hátsó szilentek (punto betegség, enyém jó)
nem megfelel? karbantartásnál: hengerfej, kipufogócsonk, turbinaház
Ez idáig biztosan borzasztóan hangzik, de teljesítménynek ára van, ha normálisan közlekedsz vele (de úgysem tudsz) akkor nincsen vele gond.
aláztam már vele mindenféle nagyautót, kiprobálni mindenképpen érdemes, vásárlás elött mindenképpen olyasvalaki nézze át aki látott már ilyet.
szervíztapasztalatok: na itt jön a feketeleves, FIAT márkaszervízeket inkább nem is emlittem, felkészültségük ezzel a típussal kapcsolatban 0, alapvet? híbákat nem képesek diagnosztizálni, minden szerel? azt állítja ért hozzá, eredmény álltalában rosszabb mint el?tte, érdemes más GT tulajokat megkeresni hol érdemes javítattni.
alkatrész árak: gyári horribilis, utángyártott amenyiben van elfogadható (bár én nem veszek utángyártott alkatrészt), nagyonsokminden nincsen utángyártottban. pl: els? hütött tárcsa + betét, hátsó sima tárcsa + betét elfogadható min?ségben min. 80e ft.
néhány érdekes adat:
motor: 1.4 turbo
végsebesség (nálam): 220 km/h
gyorsulás (0-100): gyári: 7.9 sec
teljesítmény: 140LE/210nm (nálam) (gyárilag: 136/133/130 évjárattól függ?en)
- - vezermütengely (kett?t is cseréltem) - 40e/db
- - kuplung - 60e