Olasz meló
Sajnos kezdetben felültem a "népítélteknek". Tartottam az olasz autóktól. Felesleges volt, imádom. Legalábbis ezt a Puntót.
Ez az autó az ami. Egyszer? városi, el?városi autó, maximálisan a funkciónak alárendelve. Kell?en egyszer?, de nem puritán. Rendkívül vidám kisautó. A helykínálata kisautóhoz képest tágas (ismer?söm Octaviájában sz?kösebben érzem magam) Az 55 lóer? nem sok, de a váltó áttételének köszönhet?en városban remekül boldogul. Autópályára azonban nem való. Nem is a nagy fogyasztás, s?t nem is a gyenge motor (145 Km/h azért tartható vele) mint inkáb az er?s zaj. Annyira sajnálom az üvölt? motort, hogy inkább nem kínzom sokáig.
Futóm?ve nagyon stabil, bár nem versenyezhet az új évezred autóival. Sajnos pattogó. Viszont a kés?bbi puntókhoz képest tartósnak mondható.
Szinte minden alkatrésze kapható utángyártottan is, így nem kell mélyen a zsebbe nyúlni, ha az embernek akad más kiadása is. Szerencsére sok hibát nem produkált. 6 évesen le kellett cserélni a hátsó-középs? dodbot, amit a rövid távú használat is el?segíthetett. A gyári gumiabroncsok üvegkeménység?vé váltak szintén 6 éves korukra, így bár 60%-os volt a profil, mégis le kellett cserélni. Sajnos a szelepfedél tömítés nem igazán végzi a dolgát kétszer cseréltem, azóta inkább szemet hunyok a szivárgó olaj felett. Ez jelentéktelen, ui két olajcsere között nem kellet soha utántöltenem. Szintén ilyen a ciripel? Km spirál. A zajokat egyébként is meg kell szoknia az embernek, ui. rossz úton szinte a teljes bels?tér zörög, nyikorog kattog. Engem már nem zavar.:) Ja igen, a motortérben csattog a befecskendez? szelepe, nem hibára utal, ilyen ez van! Sokan nagy szelepházag jeleként konstatálják. Én kétszer is.:)))
Úgy érzem igazi olasz autó, temperamentumos és hangulata van. Talán annyiban más, hogy kicsit jobban összerakták.:)))
- -Középs?-hátsó (ez egy darab) kipufogódob 6. évben 14000 Ft
- -Km spirál 5000 Ft
- -Szelepfedél tömítés, csupán esztétikai hiba a szivárgó olaj miatt 1500 Ft 2 alkalommal, azóta beletör?dtem.
garancia alatt TWIN ´93 Kft Miskolc, oda soha többé;
azóta magam "szerelem", szeretem:)))
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Alfa 159 |