Autók » Fiat » Punto (1993-1999)

Punto 1.4Gt

mosolygós gyilkos

Sziasztok!

Mint eddig mindenki, én is azt mondom, csak az vegye meg, akinek van pénze fenntartani. Viszont nem ajánlom felelőtlen, tapasztalatlan suttyóknak, mert garantáltan nagy perec lesz belőle! Én vezettem elég sok autót, hátsókerekeset, erőset, gyengét, de ez a turbós kis dög 1,5 év után is tudott meglepetést okozni. Hihetetlen, amit művel néha!
Szintén svájci import autó, mint ez bebizonyosodott többször is, nincs ép darabja, megcsukták szegényt. Én voltam a hazai 3ik tulajdonos. Az első tulajnál (habár autószerelő család) nem sokat törödtek vele. (személyesen nem ismerem öket) A 2ik tulaj nagyon jó barátom, tudtam mindent az autóról. Sokat szervizelték és a szükséges dolgokat cserélték. Nálam sem volt másképp, ha baja volt, ment szerelőhöz. Sajnos igaz az is,amit mások írtak. Sok márkaszervízes és egyéb szerelő arcoskodik, hogy mennyire ért hozzá. A nagy túrót!!!! Személy szerint az én szerelőmnek és autószerelő édesapjának volt lövése, hogy mit hogyan kell csinálni rajta, de azért volt kis hiba náluk is. Ez is utólag derült ki!
Az autóról még: használtam hidegben, melegben, esőben, hóban és megy! Egyesült Királyságban élek, s mikor kiderült,hogy jöhetek dolgozni, hát nem volt mese, kötöttem az ebet a karóhoz,én kocsival megyek. Sokan mondták, hogy az osztrák határig nem jutok vele, de röhögtem. Gyakorlatilag minden hiba meg volt csinálva,minden ki lett cserélve, mire indultam(lásd hibajelenségek). 2500km-es utat tetőig pakolva úgy vitte le, hogy meg se nyikkant. Német pályán volt 200, meg bmw 323i vereség, meg abban a néhány percben 10 literes fogyasztás. :) Itthon is kaptak 1.9 tdi-k, 2.5 tdi is lesett mit akarok mögötte még 160nál, uj swift sport kapott ki az M3ason, hadd ne soroljam. Menetteljesítmény jeles!
Fogyasztása....öööö....városban tatásan elmegy 8-9 literrel de szigoru 2500as elváltás. Országuton 70-80al 6 liter, pálya 130nál 10 vagy felette. Turbora (melegités,visszahütés) figyelni kell, olajbol 10W40, 10W60 vagy ha gazdag vagy és találsz 15W50! A kocsi gyári volt, nem volt hozzányulva, csak sportdob volt rajta. A nagy uton is elvoltam vele bár 900-1000 km levezetése után már beállt a hátam( 196 centi vagyok). Haza is jött az autó gond nélkül, de lehet a brit esös idő, kikezdte a tankot és elkezdett csöpögni a benzin. Bontóban találtam tankot, 10e Ft. Kuplung anno 40 volt, a többire sajnos nem emlékszem. :(
Összegezve nagyon jó kis kocsi, elmeháborodottan megy,pláne ha tuning is befigyel, az ülések elég jol tartanak (még az én 2 méteres közel 100 kilos habtestemet is), fogyasztása magas, szervizigényes és költséges, de ha egyszer vezeted, soha nem akarsz kiszállni belöle!!! :)
Sajnos el kellett adnom,mert maradok külföldön és már nem akartam visszahozni,mert telik az idö rajta, és itt a szerviz sokkal drágább,mint otthon. Annak sincs értelme, hogy otthon álljon, mert az értéke sajnos nem nő és évente 2X ha használnám. Úgy érzem,az új tulajnál jó helye lesz, szívlélek srác, és van egy IGAZÁN HOZZÁÉRTŐ szerelője. Remélem, legalább annyi örömet okoz neki, mint nekünk okozott! Mikor elkelt, Édesanyám és Kedvesem is megsiratta és nem tagadom, én is megkönnyeztem! Egy életérzés, más világ. Ha megtehetem,veszek majd egyet újra. Aki Puntot venne, nézzen be a Puntoclubos fiukhoz-lányokhoz is,mert a legjobb arcok a világon....és akkor majd megtudja igazán, mi a FIAT világa!!! :) Hiába a bosszúság, az okozott öröm mindent felülmúl!

- kuplung
- kerékcsapágyak
- olajszivattyú

Benkő Viktor (Szeged)

Fenntartási költség (3) Évjárat 1997
Előző autója? Következő autója? utazás szempontjából nagy tepsi Audi vagy Volvo....de azért lesz még FIAT turbom :)
Verdikt (6.1/10)

Fiat Punto 1993