Autók » Fiat » Punto (1993-1999)

Punto GT

Meglátni-megszeretni-eltemetni!

Megláttam, kipróbáltam és döntöttem. Ez kell nekem!!! (De minek?-kérdem én így utólag) Hiheletlen erejével azonnal magával ragadott a kis méregzsák. Fantasztikus vezetési élményt nyújt, az biztos. Nemsokkal kés?bb rájöttem, hogy ezért igen s?r?n kell a benzinkutakat is látogatni. Diesel autó után szörny? érzés volt. Átlagos fogyasztása 12L körül alakult, amit nem volt nehéz a 15-16L-ig is feltornázni. Egyszóval BENZINTEMET?! Az els? egy-két hónap után jöttek a problémák is. A turbó állandó lelazulása rendkívül bosszantó volt. 1-2-3 hetente vittem szervízbe az autót. A szerel?k hozzá nem értése miatt ezt a kibát ki sem lehetett küszöbölni. Ha meglazult a turbó, gyengébb volt a kocsi lényegesen. Ilyenkor kijelzett egy hibakódot, amit csak szakszervízben tudtak kinullázni. A turbóra ott sem találtak megoldást. Hosszú kínlódás után az eladást kezdtem fontolgatni. Ekkor jött a hab a tortára. Menet közben, kiszakadt a motor. A gumibakok cseréje után kereskedés, és már mehetett is a portáról. A legnagyobb szerencse ezzel az autóval az értékesítés során ért, 1 nap alatt vitték el. Alapjában véve jó kis autó lett volna ez, ha szervizekben rendesen meg tudták volna javítani, vagy legalább dörgésük lett volna róla, hogy mi okozta az állandó turbó körüli gondot.

- -motortartó gumibakok 70.000Ft
- -a turbó állandó lelazulása 2000-3000Ft/alkalom (2-3 hetente)
- -állandó elektronikus problémák (2000-5000Ft/alkalom)

SPQR (Budapest)
Fiat márkaszervíz (vidék)