Autók » Fiat » Punto (1993-1999)

Punto 60 SX

Méghogy nincs olasz minőség

Több mint két éve vette a család ezt a jól felszerelt kisautót. Érdekes módon a megvétel után két hiba is jött, egy féklámpakapcsoló, majd egy gyújtó trafó. Ezután a kétéves használat alatt csak a benzint töltöttem bele és cseréltem az olajat azon kívül semmi. Az autó sajnos nem garázsban áll így van alkalmam tapasztalni, hogy tök mindegy hány fok van kint én el tudok indulni minden nap vele dolgozni. A munkahelyem csak kb. 3km-re van én ezzel magyarázom a viszonylag magas fogyasztást. Ha néha kiszabadul az autópályára nagyon meg tudja hálálni, mert tartós 160-as tempónál kb. 6,5l-ert fogyasztott. Nemrégiben volt egy komojabb és egy gyengébb kimenetelü javítás ( két év után éppen ideje volt): A csupa jó minőségű benzinnek köszönhetően a tank aljában állt a víz és gyakorlatilag szétrohadt a benzinszivattyú. (pedig nem sufni kutakon tankolok hanem a márkásokon) Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy néha tankoljon ki, pedig ezt én is rühellem. A gyengébb lefolyású javítás pedig 1 db gömbcsukló volt. Szeretném megjegyezni, még szerencse hogy fizetünk súj adót-is ugyanis a gömbcsukló nem elkopot, hanem a golyókat tartó kosár eltört (kátyúk). Összeségében nagyon meg vagyok elégedve ezzel a kocsival, mert ahoz képest, hogy az ablakok is elektromosak stb. minden működik a mai napig. Összehasonlítás képpen a családban van egy hasonló évjáratú Passat is azon ami elektromos kezelőszerv van az mind vagy kontakt hibás vagy egyszerűen nem működik. Egyszóval következő autóban, ha ilyen minőségűre sikerült én csakis a Grande Puntóban gondolkozom.

- Megvétel után 1 db gyújtótrafó, féklámpa kapcsoló.
- Benzinszivattyú 1 db
- Bal külső gömbcsukló 1db