Autók » Fiat » Punto (1993-1999)

Punto S55 1100

Lassan, de biztosan az úticél felé!!!!!!!!!!!!

Sziasztok, már több ítéletet is írtam a Totalcarnak, sőt már erről a típusról is írtam!De kezdeném is.
A Fiat-autó sokkaknak úgy él a tudatában, hogy egy rossz autó, amellyel mindig csak a gond van! Ez nem igaz! És kiállok az olasz autók mellett! Nem az autókkal van a gond hanem a tulajdonosaikkal! Minden autó olyan üzembiztos ahogy foglalkoznak vele! Ha egy autót elhanyagolnak, legyen az bármilyen tipus, azzal elöbb-utóbb gond lesz! Nekem nem volt egy olasz autóval sem gondom,pedig már volt egy-kettő a tulajdonomban! Szeretem őket, mert a kategóriában a legjobban felszereltek, és az ár/érték arány sokkal korrektebb mint egy német autó Pl: VW-Audi esetében! A sportos érzet meg már egy kiskategóriás olaszban is érezhető! Hát egy S55-ös esetében sportos menetdinamikáról nem lehet beszélni,de ahhoz képest,hogy csak 54 lóerős nem megy rosszul,bár kellene bele egy erősebb, legalább 75 lovas motor! Fogyasztása normális használat és jó műszaki állapot mellett 5.5-6.8 L/100km. Szerintem nem sok,mert ez a kocsi még nincs telerakva technikával. hiszen csak 8 szelepes, és központi injectoros kivitel! Semmi hi-tech technika! Hétköznapi használatra tökéletesen megfelel, annál is inkább mert a belső tér, és csomagtartó kategóriához viszonyítva nagyon tágas! A sebességváltó leosztása nem rossz, elég rövid az első három fokozat,de kell is mert kicsi és nyomatékszegény a motor, így jobban gyorsul! De az ötödik lehetne hosszabb is,mert 120Km/h felett nagyon pörög a motor! A végsebessége 155Km/h de ezt tudja négy személlyel is!Összeségében nézve egy nagyon jól sikerült kisautó, de egy kicsit gyengén van motorizálva,kellene bele a 75 lóerős motor! Szeretem, mert engem cserben nem hagyott sosem, és az alkatrészárak sem túl drágák hozzá! A fenntarthatósága sem túl költséges! Javaslom olyanoknak akik olcsón szeretnének közlekedni, és nem száguldozni vesznek autót! Illetve fiataloknak első autónak kiváló,de bravúros menetteljesítményeket ne várjanak tőle! Akkor mindenkit üdvözlök, és remélem ez a kis jellemzés sikerült jobban megismertetni ezt a tipust!

- Hengerfej tömítés átszakadt.
- Kuplung kinyomószerkezet meghibásodott.
- Indítómotor (önindító) szétesett.
- Izzócserék a lámpákban.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Seicento Sporting Abart Következő autója? Olasz vagy Japán típus