Jó kis kocsi ez
1995 ót van a családom tulajdonában ez a kis Fiat, összeségében pozitív benyomást keltett.Cserben még soha sem hagyott bennünket! Tényleg egy tökéletes kis városi autó de ha kimész a városból jönnek ám a gondok.1-2 személyel teljesen normálisan dinamikusan lehet autózni vele de ha többen vagyunk akkor kisérjük a kamionokat kilométereken át. A fogyasztásával nincs gond(5.5), a motorhoz még nem volt hozzányulva csak olajat meg légszűrőt kapott. A karosszéria így 12 év után is nagyon szép,(bár mindig garázsban áll) talán a hátsó ajtó alján kezd a festék megfurcsulni. Ha megfelelő időközönként polírozva van nagyon gyönyörő, de ha a kezelés elmarad a pirosból rózaszín lesz. A kapcsolatunk elején a hátsó világítással volt gond, ha úgy gondolta müködött ha úgy gondolta nem ,összevissza villogtak az irányjelzők , együtt villogott az irányjelző és a világítás, de ezt a problémát egyszerűen megoldottuk. Volt olyan hogy a műszaki vizsga napján reggel elmentem vele az akkori iskolámba az autószerelő műhelybe, átnéztük minden oké volt, pár óra mulva indultunk volna a vizsgabázisra és a hátsó lámpa megint elkezdte fantasztikus játékét.Nem voltam ideges....Szóval a megoldás annyi volt hogy a hátsó lámpák stekkerjeinek fémbetéteit(amit kihuzol a lámpából) össze kell nyomni mert ez okozta a problémákat.A másik rettenetesen idegesítő probláma (szerintem)az első fékszerkezetek rossz konstrukciójából ered: a fékpor összeragad a fékpofák rögzítésénél és ezért a pofa nem tu kellően eltávolodni a tárcsától és ezért időközönként nyikorgó/sipoló hangot ad.
De egyébként NAGYON meg vagyunk vele elégedve, Jó kis autó!
- elektronikai problémák (össze vissza villogó hátsó lámpa)
- hátsó futómű jobb oldalifelső gumiszilent
- 4 évente szétrohadó kipufogó
- sipoló fékek
- bal oldali tükörlap
az elején meglátogattuk a szakszervizt de aztán lemondtunk róla
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | kerekvilágítású | Következő autója? | vw Golf TDI (adagolós) |