Igénytelen, hűséges és még szeretni is lehet!
Első nyugati autóm, Wartburg után. Kicsi autót akartam, kicsi motorral. Több ismerősöm a Puntot ajánlotta, megpróbáltam, sokat nem veszthettem rajta.
Ausztriából behozott darab, első tulajdonosától, egy középkorú hölgytől vásároltam, ami nem volt hátrány (meg az sem, hogy olcsó volt)
Külseje, belseje tökéletes állapotban volt, a motor kulturáltan és szépen járt. Az első évben nem volt szerelőnél, lengéscsillapítót 14 hónap után cseréltem, a kézifék is 2 év használat után romlott el azóta szinte semmi. Kétszer volt szerelőnél, mindkétszer a benzin minősége miatt nem indult. Tehát megbízhatónak nevezhetem. Ja fékpofák, azok voltak cserélve kétszer,azt hiszem.
Fogyasztása szuper a váltója kevésbé.
Dinamika az nincs benne, mint ahogy erő sem, de mindennapi használatra tökéletes kis távolságokra. Az autópályát nem szereti, de ott is kiválóan fogyaszt. Meglepően nagy hely van benne hátul is, 4 embernek elég. A babakocsi befér a csomagtartójába és az asszonynak is nyugodtan oda lehet adni, mit ronthat el rajta?
Merem ajánlani kispénzű fiataloknak, vagy második autónak, talán még a 99-es évjáratokból lehet csinos példányokat venni. Én meghagyom míg ki nem leheli a lelkét, még akkor is ha estleg tudok venni egy új autót.
- Lengéscsillapító, kézifék.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | wartburg 353 | Következő autója? | Subaru Boxer Diesel, talán az Impreza |
Verdikt | (7.2/10) |