Amíg nem próbáltad nem tudod mit hagysz ki!
2003. ban vásároltam életem első autóját. Előtte a család jó öreg 2105-ét használtam nagy ritkán. Élek halok az autókért, és nagy szükségem lett volna egy saját darabra, de nem volt sok pénzem. Először egy használt Suzukit akartam venni , de még azok is túl drágák voltak nekem. Végül véletlenül rábukkantunk Őrá! Rögtön beleszerettem. Semmi extra a riasztón és a központi záron kívül, de egyszerűen imádom. A csomagtartó méretével is meg vagyok elégedve (275 l). Főleg a Fővárosban használom, ezért volt néha problémám a futóművel, de ezt is csak magamnak köszönhetem. Ha a KRESZ előírásai szerint közlekedik vele az ember, és nem tapossa a gázt a kátyus utakon, akkor semmi baja nem lenne. De hát ki tud ellenálni egy ilyen fickós kis autónak. A városban legyőzhetetlen. Sávváltás, cikázás, piroslámpásrajtolás, parkolás nem probléma. Én bevallom egyedül a pályán nem szeretem nagyon gyilkolni, de a 120-as tempót gond nékül viszi. Mentem már vele 140-et is, de jobban szeretem attól, hogy így gyilkoljam. Tökéletes első autó! Csak ajánlani tudom. A következő autóm is csak Fiat lesz, és valószínű, hogy Grande Punto. Ja, és a fogyasztás: sohasem végezetm pontos, mérnöki számításokat, de szerény becslésem szerint 6.5-7 liter lehet, vagy csak városi forgalomban kicsit több. És még valami: a csajom is imádja. Mármár azt hiszem, hogy jobban szereti Őt mint engem. :-)
- Jobb hátsó futóműcsapágy 80 ezernél, csere bontóból 6 ezer.
- Hátsó gumibakok
- Féktárcsa csere 80 ezernél
- Vezérmű-tengely szimering 90 ezernél
- Központi zár. Hibás volt amikor megvettem, de én magam javítottam. nem elektromos hiba volt.
- Hátsó ablaktörlő, de szintén magam javítottam, egy kis forrasztással.
Kisvárda
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |