Fürge kis trakror
Nagy zsákbamacskaként rendeltem újonnan, ugyanis akkor egyetlen márkakereskedésnél sem volt nem hogy kipróbálható, de megtekinthető darab sem.
Egy szaladgálós kisautó kellett elsősorban arra a célra, hogy hóban is fölmenjen oda, ahová nagy terepjáróval vagy SUV-vel nem mindig sikerül.
A megrendeléstől számított háromnegyed év bohózatba illő volt, de nagy nehézségek árán végül megérkezett az autó.
Félelmeim ellenére nagyon kellemesen csalódtam már a szalonból hazafelé is.
Kényelmesnek ugyan nem mondható (nem is az a kategória), de puritánsága ellenére belül is szerethető és praktikus.
Kimondottan fürge a kis dízel, kanyarstabilitása is meglepően jó. Ha megcsúszik, azt is egyenletesen oldalazva teszi, könnyű korrigálni és az elektronika is sokat segít.
Télire Kléber gumikat kapott, azzal együtt alig van lehetetlen. Amikor elakadt terepjárókat kerülgetek vele, az nagyon meglepő. Téli viszonylatban egyedül a lejtmenet vezérlő hiányzik. Filléres elektronika, mégis kispórolták belőle.
A sok jó után pár kisebb negatívum:
A CD-s rádión semmiféle bemenet nincs és nem is tehető bele, így vagy cd vagy a csend, ez elég gáz a XXI. század második évtizedében.
A lámpának két állása van, fényszóró vagy helyzetjelző, ami csak elől világit, hátul semmi. Ez is elég gáz.
A rükverc áttételét egy tolatva versenyző tervezhette. Abnormálisan hosszú az áttétel, így ha hátrafelé kell lejtős úton beállni, az bizony megkínozza a kuplungot. Tartok tőle, hogy idő előtt szétég a tárcsa.
A pótkeret száműzte a Fiat, "helyette" kompresszor van tömítőhabbal, tehát gyakorlatilag semmi. Érdemes lenne beszerezni egy plusz kereket és egy emelőt.
Az apró hülyeségek ellenére nagyon szerethető kis masina, meglepően jó teljesítménnyel. Ja, és a fogyasztása is jó. Kizárólag hegyre föl-le 6,8 l/100km, pedig a lábam nagyon hosszú.
- Apró hülyeség, a CD lejátszó időnként lefagy és kb. egy napig semmi.
Fiat Szabó Érd
Autóház Budaörs
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2017 |
Szerviztapasztalat | (7) | Átlagfogyasztás | l |
Előző autója? | X5 | Következő autója? | – |
Verdikt | (8.2/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)