Tökéletes megoldás
Úgy alakult, hogy kellet egy második autó a szaladgáláshoz, részben pedig biztonsági tartaléknak. Kicsi, olcsó autót szerettünk volna. A kiszemelt típusok: Matiz/Spark, Alto, Panda, C3, Jazz. Az utóbbi kettő az ára miatt hamar kiesett. A család megnézte a prospektusokat és egyértelműen a Pandára szavazott. Első látásra beleszerettek. Ki is néztem a legolcsóbb változatot, mondván gyerekeket suliba hordani tökéletes. Fölösleges lenne a meghibásodási lehetőségek számát növelni. Nem is bántam meg, egyedül a hátsó ablaktörlő hiányzik.
A tapasztalatok: Pozitív élmény volt az autó vezetése. Jó a kilátás minden irányba, az első ülések normál testalkatúaknak kényelmesek, a váltó szuper, a sok műanyag síri csendben van rázós úton is. Álló helyzetben alapjáraton nagyon csendes. Néha az volt az érzésem, hogy leállt a motor, pedig nem. A motor hangját menet közben is meglepően szolidnak találtam. Az úttartása szerintem jó és az oldalszélre sem éreztem érzékenyebbnek az előző autóimnál. A fékek kiválóan teszik a dolgukat, a fékerő finoman adagolható. A futómű - kisautóhoz mérten - egész rendesen elnyeli az úthibákat. Persze azért pattogós, a fekvő rendőröket erős zöttyenéssel nyugtázza, de hát kicsi autóról lévén szó ez természetes.
Hátrányként említeném, hogy menet közben már egyből az indulásnál a futómű elég zajos. Mintha a csapágyaktól jönne a zaj. Ez lehet csak a mi autónknál van így, mert szerintem az előző tulaj megtörte. Talán ennek tudható be az is, hogy 60-70-es tempó felett a menetszél hangja is megjelenik és számomra szokatlanul erős alapzajt produkál. (Citroenhez képest) De ezt meg lehet szokni, már fel sem tűnik.
Ahhoz képest, hogy csak szaladgálós autónak vettük, azóta mindenhova ezt használjuk. Bevásárláshoz, kiránduláshoz tökéletesen elegendő a csomagtere és ráadásul jó alakja van, kiválóan pakolható.
Tökéletes választás volt.
- semmi
még nem kelltt szerelőhöz vinni
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 20000 |