Autók » Fiat » Panda (2003)

Panda 1,1 Active

Dicshimnusz

A Panda végre egy olyan Fiat, ami felveszi a versenyt bármelyk márka azonos méret? járgányával. Praktikus, csendes, szerintem formatervez?i bravúr, hiszen nagyszer?en ötvözték az id?tálló dizájnelemeket a vagányabb részletekkel ( pl. hátsó oldalajtó íve ), és az apróbb részletek is meglep?en igényesek: a szélvéd?mosó 3-ágú spricce, az elektromos ablakemel?k ergonómiai elhelyezése, stb. Mintha egy "rendes" autót kicsinyítettek volna le. Talán ezért is lett "Év autója". Olasz autótól -igaz, ez lengyel gyártású- szuper, hogy tökéletesen megbízható! Semmi meghibásodás 1,5 év és 14000 km alatt. Még egy ég? se égett ki! Tökéletesen üzemel a hétköznapok alatt. Nem zörög, nem vált le tömítés, nem foszlik az ülés,nem állt le, semmi! Talán csak a fogyasztása több, mint amit ekkora motortól elvárok. Nem vagyok ólomlábú, így sokallom a 6-os átlagot. Legalább 0,5,-1 literrel kevesebbet kéne innia. Az 55 lóer? még éppen elég. Nem rakétának veszik az ilyen autókat, arra ott az 1,3-as Multijet, ezért a motorer? kielégíti az alapvet? igényeket. A váltó kapcsolhatósága nagyon jó. Pontos, könny?. Az elhelyezése mintaszer?. Engem nem zavar éjszakai vezetésnél a m?szerfal fényereje, s?t tetszik is, hogy nem csak pislákol valami, hanem határozottan látszik. Ha SAAB-om lenne, akkor sem használnám a Black Panelt. Visszatérve a Pandához: olcsón fenntartható, id?tálló formájú, és megbízható. Mivel ebben az árkategóriában ez a legjobb AUTÓ ( nézzétek meg a 2005-ös Citroen C1-est, mennyivel igénytelenebb részletmegoldásai vannak, mennyivel zajosabb- igaz, "trendibb" dizájnú) , ezért elnézhet? neki a m?anyagok karcosodásra hajlamossága. A (kötelez?)szervíz nem a legdrágább, id?ben is korrekt. Igaz, eddig még csak az els? 5000-nél szükséges átnézést ejtették meg. Nem voltam igazán nagy olaszautó-párti, de a Pandát bárkinek ajánlom.

- Semmi!

Hivatalos Fiat-szerviz: Autó-Brill, Békésccsaba

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? 55 GTL Következő autója? FIAT GRANDE PUNTO
Verdikt (7.2/10)

Fiat Panda 2003 (2003 - 2012)