Autók » Fiat » Panda (2003)

Panda 1.1 Active

A Tökéletesen Hozzám Illő Autó

Kicsi Pandámat egy rokontól vettem át, aki felépített vele egy egész házat... Ennek nyomai sajnos még most is látszódnak a burkolatokon. Valamivel később pénz hiányában állt az udvaron bő egy évig, a forgalomból is kivonódott, ekkor jöttünk mi. Ki kellett cserélni benne néhány kütyüt (mea culpa, de nem tudom miket, a rokonom intézte), a lényeg, hogy 200.000 Ft-ba került a javítás, a műszaki vizsga és az újbóli forgalomba helyezés.
Szeretem, mert nekem való. Kényelmes, mert én csak a vezetőülésben ülök és magam is kicsi vagyok, de mások sem panaszkodtak. Szállítottam már benne megtermett férfiakat (három férfi és rajtam kívül még egy nő), de azzal sem volt gond, elfértek. Vidáman kúszott /volna, ha hagyom! :) / az autópályán megengedett sebességhatár fölé és csak az emelkedőnél lassult vissza. Ezen az úton nagyon sokat evett, de egyébként barátságos a fogyasztása. Nem használom mindennap, de amikor igen, akkor városban és országúton is minden rendben van vele, suhan mint a villám, egyes véleményeket olvasva nem hittem, hogy ilyen szépen lehet vele előzni és majdnem mindazt tudja, amit egy majdnem duplaennyi lóerős és harmadennyi idős Fiesta. Nem is tudom, hogy van-e nála hozzám illőbb autó.
Egyszer vittem szervizbe, mert nem égett az egyik tompított fényszóró és nem az izzó volt a ludas. Azt mondták hogy nem lehet javítani, a teljes biztosítéktáblát ki kell cserélni, ez újonnan 150E Ft lenne, használtan kb. harmada. Ebben maradtunk, elhoztam, azóta tökéletesen működik. :)
Hozzánk hasonló fiatal párnak szerintem ideális.

- -

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 120000
Előző autója? Következő autója? Szívem szerint ugyanilyen lenne, de mindent ki kell próbálni, így ez még a jövő titka.
Verdikt (8.8/10)

Fiat Panda 2003 (2003 - 2012)