Autók » Fiat » Multipla (2004)

Multipla 1.6 16V

Buborékban utazni jó!

Szerintem a Multipla egy zseniális autó. Nem sokkal hosszabb, mint egy Suzuki Swift, de annyi ember és cucc belefér, mint egy kisbuszba. Imádom a külső és belső design-t, nagyon egyedi és vidám. A sok szürke autó között igazi felüdülést jelent minden út. Az emberek az utcán megnézik, valaki megdöbben rajta, valaki vidáman mosolyog rá és akadnak akik úgy maradnak :) Nem státusszimbólum, hanem egy jópofa családi egyterű. Jóllehet nem csak családosok veszik, például én sem, hanem azok az emberek akik a pénzükért gondolkodó, innovatív, ötletes emberek által megtervezett és nem unalomig ismételt tömegtermékekre vágynak.

Néhány tulajdonság amit megemlítenék:

+ Buborékban utazni jó ;)

+ előre-hátra-balra-jobbra-keresztben-oldalra remek a kilátás

+ remekül variálható utasér, 6 ember tényleg elfér benne és ekkor is marad 430 liter csomagtér, a tetőig pakolva kb. 600 liter

+ egyedi és nem unalmas külső és belső design

+ merev karosszéria, nem csörög-zörög benne semmi

+ remek úttartás, kormány középállásban kicsit talán túl élettelen

+ rengeteg ötletes tárolórekesz

+ hatalmas tükrök (elektromosan behajtható)

+ ahhoz képest, hogy a motor csak 103 lóerős, kellemesen gyorsul az autó, nincs hiányérzete az embernek. Egyedül full house-sal autópályán emelkedőn kevés a teljesítmény

+ fogyasztás elfogadható, város/országút/autópálya: 10,5/6,3/8 (l/100km)

- 3000 1/min fordulat felett megjön a motor hangja

- az első sor ülései sajnos nem kiszedhetőek

- rövid váltó miatt autópálya tempónál 4ezer fölött pörög a motor

- a gyújtás elvételével gyakorlatilag semmilyen elektromos fogyasztó nem működik

- Eddig kopó alkatrészek cseréjére került csak sor: fékek elől és hátul, vezérműszíj, kipufogó közép és hátsó dob.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 120000
Előző autója? Mazda 323 Következő autója? Hát Buborék!
Verdikt (9.6/10)

Fiat Multipla 2004 (2004 - 2007)