Buborékban utazni jó!
Szerintem a Multipla egy zseniális autó. Nem sokkal hosszabb, mint egy Suzuki Swift, de annyi ember és cucc belefér, mint egy kisbuszba. Imádom a külső és belső design-t, nagyon egyedi és vidám. A sok szürke autó között igazi felüdülést jelent minden út. Az emberek az utcán megnézik, valaki megdöbben rajta, valaki vidáman mosolyog rá és akadnak akik úgy maradnak :) Nem státusszimbólum, hanem egy jópofa családi egyterű. Jóllehet nem csak családosok veszik, például én sem, hanem azok az emberek akik a pénzükért gondolkodó, innovatív, ötletes emberek által megtervezett és nem unalomig ismételt tömegtermékekre vágynak.
Néhány tulajdonság amit megemlítenék:
+ Buborékban utazni jó ;)
+ előre-hátra-balra-jobbra-keresztben-oldalra remek a kilátás
+ remekül variálható utasér, 6 ember tényleg elfér benne és ekkor is marad 430 liter csomagtér, a tetőig pakolva kb. 600 liter
+ egyedi és nem unalmas külső és belső design
+ merev karosszéria, nem csörög-zörög benne semmi
+ remek úttartás, kormány középállásban kicsit talán túl élettelen
+ rengeteg ötletes tárolórekesz
+ hatalmas tükrök (elektromosan behajtható)
+ ahhoz képest, hogy a motor csak 103 lóerős, kellemesen gyorsul az autó, nincs hiányérzete az embernek. Egyedül full house-sal autópályán emelkedőn kevés a teljesítmény
+ fogyasztás elfogadható, város/országút/autópálya: 10,5/6,3/8 (l/100km)
- 3000 1/min fordulat felett megjön a motor hangja
- az első sor ülései sajnos nem kiszedhetőek
- rövid váltó miatt autópálya tempónál 4ezer fölött pörög a motor
- a gyújtás elvételével gyakorlatilag semmilyen elektromos fogyasztó nem működik
- Eddig kopó alkatrészek cseréjére került csak sor: fékek elől és hátul, vezérműszíj, kipufogó közép és hátsó dob.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 120000 |