Autók » Fiat » Multipla (1999-2004)

Multipla 1.6

Szállítógép

A Multiplát azért vettük, hogy a párom elférjen 2 gyerekülés között. Ezt simán teljesíti, a kapható egyik legszélesebb autó, pl. a mostani S-Merci kívülről ilyen széles, belülről valószínűleg kisebb. De nem mellékes szempont, hogy most már a 2 gyerekülés mellett még a nagyszülők is beférnek.

Kívülről olyan, amilyen, belülről pedig azt hiszem, a legpraktikusabb autó, amit valaha láttam. Elöl a középső ülés és mindegyik hátsó vízszintesbe fektethető, hátul mindegyik egyenként kiszerelhető. Még hat üléssel is elfogadható csomagtér marad (430l ablakig) - ezt csak ennél jóval nagyobb autók tudják. Ha kevés, és hátul csak gyerekek utaznak, a hátsó ülések eggyel előbbre állíthatóak. Az ablak nagyon nagy, a gyerekek jól kilátnak rajta.

Általában 2 felnőtt - 2 gyerek leosztásban használjuk. Kedvenc manőverem az, amikor menet közben (persze külföldön) anya kényelmesen hátramászik a gyerekekhez. Azt hiszem, ezt nem túl sok más autó tudja. Ja, és a ledöntött üléseken elég könnyű pelenkázni is :)

A futómű minden szempontból egy kicsit rosszabb, mint a Focus-é. Vagyis egy kicsit kevésbé stabil és egy kicsit jobban ráz is, de alapvetően nem rossz. A sarokba kitett kerekek miatt elég stabil és fordulékony is, nem nehéz átlátni, maximum az elejét. A kormányzás nekem bejön, bár egy kicsit pontatlanabb, mint a Focus. A váltópozíciót szokni kell (fenn van a műszerfalon), de nem rossz. Hidegen kicsit recsegve veszi a hátramenetet. Ja, és egy bizonyos szögben rántva (és általában sietséggel párosítva) ritkán sikerül a váltó markolatát az egész szoknyával leszednem. A párom mindig elismerésben részesít, neki még nem jött össze :)

Amikor megvettük, a szerviz minden kicserélhetőt kicserélt rajta, egyébként nem volt vele gond. Ja, egy volt - egyszer autópályán leszakadt a kipufogó, de egyszerűen meg lehetett heggeszteni. Fogyasztás városban 8,5-9, országúton 7-ig le lehet vele menni. Autópályán aki bátor, menet közben behajthatja a külső tükröket, mínusz fél liter / 100km (százharmincas tempónál, és persze külföldön). Olajat egyáltalán nem eszik.

Még csak tervezzük az eladását, de a gyerekek már siratják, és nem akarnak másik autót :) A Galaxy-t csak azért vesszük, mert külföldön élünk, és a Multit muszáj eladni, ha nem akarjuk vámkezeltetni.

- Szélvédőcsere
- Kipufogó egyik csatlakozás elrepedt, meg kellett heggeszteni

Szabó Attila és Krisztián, 2319 Szigetújfalu

Fenntartási költség (7) Évjárat 1999