Autók » Fiat » Multipla (1999-2004)

Multipla 1,6

Space Boy

Az autót azért vettem, mert szépnek találom. Sokkal szebbnek, mint egy Zafirát, Scenicet, FRV-t. Amióta először megláttam, azóta pettingelte az agyam. Külföldi nyaralás során nagy örömömre autóbérléskor Multiplát adtak és akkor én átadtam magam az élvezetnek.
Nagyon beleszerettem, és tudtam, hogy egyszer nekem is lesz egy. Miután a feleségem Puntó-ját alaposan összetörték egy baleset során, adódott az alkalom hogy új autónk legyen, akkor már éreztem, hogy az Multipla lesz.
A vásárlás nem volt egyszerű, vagy 10 autót próbálgattunk, nézegettünk, amikor belefutottam egy hirdetésbe, amit a tulaj aznap adott fel. Azonnal egyeztetés, próba és 5 perc alatt megegyeztünk. Vásárlás előtt persze egy ismerős szerviz alaposan átnézte. Hibátlan példányra tettem szert, egy szinte utolsó gyártású delfinorrúra, fullos felszereltséggel, kevés kilométerrel, 2,5 gurigáért.
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ilyen autót vettem. Akinek van ilyen, az tudja miről beszélek, akinek meg nincs, az pedig megérdemli azt, amivel járkál.
Az emberekben mindig is van vagy volt valamiféle félelem a Fiatokról, de én nem tudom és nem értem meg, hogy miért. Volt már V40-em, H Astrám, Focus-om, de mindegyikkel olyan gondjaim voltak, amiket nem tudok megbocsátani egy 4-5 milliós autónak.
Azt nem mondom, hogy a Multipla tökéletesen hibátlan, de csak aprópénzért megoldható, apró-bosszantó hibákat produkál. Mondjuk abból is keveset, évente 1-2 alkalommal.
A legdrágább ilyen hiba 2000 Forintomba került, mikor is az elektromos ülésmagasság állítás kapcsolója beragadt.
Ez egy jól eltalált, végtelenül praktikus, jól összerakott autó, egyetlen és legnagyobb hibája azokban az emberekben kereshető, akik formabontó és futurisztikus kinézete miatt fikázzák.
Azok, akik ezt felismerték, praktikumot, hatalmas belső teret, utolérhetetlen kilátást és egy félelmetesen jó autót vásároltak. Akik pedig ugyanennyi pénzből egy szerényebben felszerelt Swiftet, Fabia-t, Corsa-t, Clio-t vettek, azokat mélységesen sajnálom. Mindezt nem azért írom, mert ezeket a kocsikat én lenézem vagy rossznak tarom, hanem azért mert Ti ezekből nevettek az én Multiplámon. Nem, Barátaim!- szögezzük le: Én röhögök rajtatok!

- -gyári akksi
- -ülésmagasság állító gomb beragadt
- -fényszóró mosó fúfóka
- -pótkerék tartó szerkezet

Magán szerelő

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Focus Következő autója? Nem tervezünk mást venni.
Verdikt (8.5/10)

Fiat Multipla 1999