A Multipla jó, a Fiat nem...
Nos, kezdjük a jóval. Amolyan régi bogarasként nem okozott gondot beleszeretni abba a formás kis arcába és határozottan ezt kerestünk elôször használtan, aztán végül új lett belôle.
3 gyerekkel helyben, kényelemben hibátlan (fôleg egy Wagon R után), belül etalon, középsô konzol nagy ötlet, csomagtartó oké. Nem kell görcsölni ha a gyerekek aludnának, hátrahajtod az üléseket és már lehet is szunyálni. Most, hogy már nagyobbak ezt önállóan is megoldják.
Hátsó ülések kivétele egyszer?, simán elszállítottam benne bármit, ami kisebb egy elefántnál.
Összességében nagyon ki van találva, hétvégi túra, hosszú út nem gond, bár terepjáró képességeit kimerítettük. Ha készült volna belôle 4x4 +10 cm hasmagasság, maga lenne a tökély.
És álljanak itt a rosszak.
Lengéscsillapító 3 hónap után beadta a kulcsot, de garanciában elment. A kocsi egy izzózabáló, gondolom valamilyen elektromos hiba lehet, de a sokattudó szervizesek ezt tagadják. A tanksapka környékérôl négy éve finom mormogást hallani, erre azt mondták normális, sztem. nem, de még nem futottam olyan szerelôbe aki foglalkozott volna vele. Kb. 3 éve reggelente és hidegen fullad az autó, ha megvárom a fordulatszám normalizálódását, ha nem. Gázadásra fordulatszám leesik és akár le is fullad. Na, melegen mindezeket már nem produkálja. Rohadt idegesítô, és lassan, 3-4 szervíz töketlenkedése után feladom a hibakeresést.
Egyébként is igazából a szervizekkel és a Fiattal vannak komoly problémák. A Móváriakat akkor hagytam ott, amikor megzúzták az elejét és a kényelmes kötelezô szervizek után egy kis munka lett volna vele, és azt mondták: "Sajnos a Garancia Biztosítóval nem állunk szerzôdésben..." ...ööö... Sebaj, elvittem Fehérvárra, gondoltam majd ott...hát ott sem...feladtam. Eltelt fél év és megtörték hátulról is, gondoltam, na majd most. Amúgy is 60.000-es szerviz, így talán hajlandóak lesznek Fehérvárról felhívni a Biztosítókat (mert közben bejött a képbe egy másik is). Hát nem, ahogy a fulladást, gyanús hangokat nem sikerült felszámolni és a vezérm?szíj-cserét is sikerült kihagyni a menübôl. Végül egy húzós szócsata után Ôket is elhagytam és megcsináltattam az Opel-nál(!).
Vezérm?szíj-csere és 100.000-es szerviz Boldizsárnál...velük végül sok bajom nem volt, csak azokat a fránya hibákat találták volna meg.
Garancia letelt így most egy Szaki ápolgatja több-kevesebb sikerrel, fékbetét csere óta már vinnyog is, mint egy 20 éves Lada...még mindig fullad és prüntyög a tanksapka...csomagtartó nem nyílik normálisan...egyszóval szomorú és feladtam.
Pedig az autó zsír...csak a Fiat szar.
"Az élet jó, a világ nem."
Így plusz egy év és +50.000 km után még annyit tennék hozzá, hogy bár a szerviztapasztalat méltatlanul lehúzza az értékelésemet, azért bátran ajánlanám bárkinek. Most 190.000.- km után úgy ment át a vizsgán, hogy a kopó alkatrészeken kívül semmihez sem kellet nyúlni, szóval megdôlni látszik a "rossz Fiat" téveszme.
- bal elsô lengéscsillapító (3 hónap után, garanciális volt)
- csomagtartó nyitó hol m?ködik, hol nem
- hidegen fullad és leáll évek óta, senkinek sem sikerült kinyomoznia eddig, hogy mizujs van vele
- h?tô kilyukadt csak úgy magától (javítás: 15.000.-)
- kopó alkatrészek
- kipufogó leömlô öntvény törés (javítás: 50.000.-)
- izzózabáló
Fiat Mosonmagyaróvár (osztályzat: 2-es)
Fiat Fehérvár (osztályzat: 0-ás)
Fiat Boldizsár (osztályzat: 2-es)
Szaki
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |