Ennyi pénzért nincs szerelem, csak sex!
Kedves érdeklődők, mindig elszórakoztat mások véleménye az autóikról és eddig nem éreztem úgy, hogy írnom kell, de nem rég olvastam egy lesújtó véleményt egy olyan autóról, amilyen nekem van és emiatt klaviatúrát ragadtam. Tehát a szóbanforgó jármű egy 1997-es FIAT Marea 1.8 16 V.
Azért vettem, mert drága kislányom születése után a Punto kicsi lett és mindenképpen FIAT-ot akartam helyette (sokan most csodálkozhatnak, hogy miért?, pedig nem rossz verda és nem rohad, mint az Opel) és ennek a csomagtartójába befér a babakocsi. Az sem elhanyagollható, hogy a motorja dupla olyan erős, mint a Puntoé (apu örömére)
Tehát amikor vettem, mindent kicseréltettem rajta, amit kellett, amúgy elég szép állapotú autó. Tehát ezeket cseréltem: gyertyák, szíjak, hengerfej tömítés, fékbetétek, szilentblokkok, légkondi folyadék és szűrők, abroncsok, jobb első stabilizátor rúd. Azóta csak egyszer volt baja, amikor Horvátországban voltunk nyaralni, kilyukadt a kipufogója és szörnyű hangja volt, ott helyben meghegesztették 150 HRK-ért, így haza tudtunk jönni, itthon meg a Kipufogó Klinikán kicserélték a lyukas részt 18.000-ért. Azóta semmi baja, de tényleg semmi, nagyon királyul megy, abszolút megbízható, atomerős és villámgyors, persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem turbós, ezért a TDI-k engem is otthagynak, de azért már okoztam egy-két vagány Audisnak, meg VW-snek olyan meglepetést, hogy tátva maradt a szájuk. A teljesítmény ára: sokat eszik. A kocsi imádja a minőségi üzemanyagot.
A véleményem az, hogy ha egy autónak gondját viselik és karban van tartva az megbízható és szépen működik, akármilyen autó is az, gyanítom, hogy az előttem szóló, aki piszkosul szidta a tipust elhanyagoltan vette és maga is elhanyagolta autóját.
- kipufogó elrohadt, elektromos ablakemelő néha akadozik
Suzuki szervíz, Budapest, Fogarasi út
Mónos Tamás