Megérte!! Miazhogynagyonis!
2009 júliusában kaptam kézhez A Lineát egy hónap várakozás után. "Bála bontásos" akció volt/van/ fiatéknál,úgyhogy az autót 2.6m ft-ért vettem.
Amit ezért kaptam: egy remek dynamic felszereltségű linea, egy-két+extrával,óriási bel,és csomagtérrel,számomra luxusnak tetsző sok kis praktikus aprósággal!
Az autó eleinte igen lomha volt,nagy fogyasztással,már arra gyanakodtam,hogy valamelyik henger nem megy...De ahogy gyűltek a kilométerek helyre rázódott a kicsike.A fogyasztással elégedett vagyok, leszámítva az autópályát,/10l/,ott nagyon
hiányzik a hatodik sebesség,bár nekem sem kéne 140 fölé mennem ezzel a motorral!! Városi fogyasztás /B.p./nyáron 6.8 ,télen 8l.Mindkét adat tankolással mért,az utóbbi nagy hó idején ,sok "hintáztatással".
Kényelmes,jó az úttartása nem zörög nem dülöngél,a fékek kiválóak,lámpák kiválóak,jó vezetni!
Eddig két "típushiba"/toronycsapágy,központizár/ mellé csak egy km óra fogaskerekének kiakadása/nem gyors hajtás!/jutott,természetesen garanciában.
Volt egy ajánlott ingyenes olajcserém 21000 huf-ért....
És most néhány bosszantó apróság,hiány:hátsó ablaktörlő,6.sebesség, elölről hiányoznak a praktikus tárolási lehetőségek;pohártartó van ugyan,csak sebességet nem lehet váltani,kuplung érzékeny, nekem elég könnyen lefullad a motor,a biztonsági öv "füle"rövid, elöl könyöktámasz van útban,hátul ülés felhajtáskor izgalmas hármat egyszerre a helyére tenni.
Összehasonlítva ismerősök egyéb típusaival pl. Opel, Chevrolet ,Skoda ,kia/slotáKIA/ és azon modellekkel amik vásárláskor szóba jöhettek:Honda jazz,city,Dacia,Renault stb az autó mindenképpen megérte az árát!!
Szeretnék köszöntetett mondani mindazoknak akik a népítéletre vagy a fórumokra írtak(Kiskabo,KAti,Dsz,Bery stb.),jelentősen megkönnyítették a vásárlást!Arra biztatom a csak olvasókat:írjatok !Segítsünk egymáson ,hisz "Magyarok vagyunk vagy mi az isten!!"
- Toronycsapágy, központi zár,km óra
Best autóház