A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Fiat » Fiorino Qubo (2008)

Fiorino Qubo 1.3 TDI Multijet 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Kedves Öszvér

Szöveges ítélet

Cégünk, összesen 5 ilyen autót vásárolt, két lépcsőben. A felár nélküli verziónak felfelé nyílik a hátsó ajtaja. Mi a kétfelé nyíló változatot kértük, szerintem ez nagyon jó választás volt. Ezt nem mondhatom el az 1.3 Multijet 75 lóerős dizel motorrol. Lehet, hogy az 500-as Fiat használható ezzel a motorral, de ez a kaszni túl nehéz hozzá. Egyszerüen elkeserítő. Nem turbo lyuk van, hanem turbo szakadék. Reménytelen vele biztonságosan előzni. Az érdi emelkedő tetejére padlógázas nekifutóval sem képes 130-al felérni. Városi használatra tökéletes. Az enyém, ha nem "vadultam" nagyon 6 litert evett. Amennyiben, próbáltam vele haladni, akkor 6.5 liter. Az utastér hasznosíthatósága KIVÁLÓ. Osztva dönthetők és osztva kivehetők a hátsó ülések. Irdatlan mennyíségű és valószínütlenül nagy méretű cuccokat sikerült elvinni vele. Kétszer kellett húzni. Akkor is majdnem sikerült eljutni vele a szervízig. Pár száz méter hiányzott. Mind a két alkalommal, a kuplunja hullott szét. A probléma úgy kezdődik, /5 autóból 3-nál/ hogy melegen nem lehet hátramenetbe kapcsolni. Nem állítható, mert hidraulikus a kinyomó szerkezet. Állítólag kilágyulnak a lamellák. A toronycsapágyakat mindegyik autón cserélni kellett többször is. Az egyik kollégának elszakadt a vezérműlánc. Az enyémen sikerült még időben cserélni, de mindegyiken csörgőtt úgy 120.000 körül. Alapvetően rendkívül hasznos jármű. Nem nevezhető szépnek és semmiképpen nem nevezhető fürgének. Szerintem, a kedves kis öszvér elnevezés a helytálló. Nem hagyott cserben és mindent elvitt amit csak bele akartam tuszkolni. Volt benne ülögarnitura, mosógép, másológépek, rottweilerek. Hosszú távon is elviselhető az ülése, de oldaltartása nem sok van. A 190 cm magasságom a mögöttem utazót siralmas helyzetbe hozza, úgy, hogy a térdem finoman mindig hozzáért a középső konzolhoz, de 10 centivel alacsonyabbak elfogadhatóan elférnek benne. A légkondi 30 fok felett nem képes megfelelően hűteni. Gondolom az "irdatlan" lóerők miatt a kompresszor kicsi. Reggel, én mindig 20 perces sorbanállással kezdem a napot. Az araszolásnál ilyenkor nem akarja elérni az üzemi hőfokot, ezért ilyenkor nem fűt. Ezeken a problémákon kívűl komfortosnak tekinthető. Szerintem az autó arra való, hogy A pontból B pontra elvigye az ember fiát, a lehetőségekhez képest kényelmesen. Ezt tudja, viszont rongyrázásra nem alkalmas éa a disco előtt sem lehet vele villantani. Viszont a hasznossága vitathatatlan. Akinek hasonló céljai vannak egy járművel, azoknak ajánlom, de keressen olyat, amiben az izmosabb motor van, mert ez a változat siralmas.

Hibalista

- Toronycsapágy 3X Az első csere garanciális 2 hónapos korban.
- Kuplung kinyomó szerkezettel 2X
- Első fékbetét 4X
- Első féktárcsa 2X
- Vezérműlánc 1X
- Olajcsere 30.000 kilóméterenként /gyári előírás szerint/ Miután kiderült, hogy nem bírja ki a 30.000 kilómétert, a harmadik csere után áttértünk a 15.000-es ciklusra.
- Üzemanyag szűrő 2X
- Légszűrő, pollenszűrő az olajcserével együtt.

Ide hordtam szervizbe

Első két olajcseréig Fiat Szabó Érd. Ott vettük a jármüvet.

Értékelése: 6

Másik szerelő értékelése

Tomi XI.Fehérvári út.

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (6) Évjárat 2012
Kényelem (6) Használati időtartam 8 év
Teljesítmény (2) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (7) Vezetett km 192212
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Fábia 1.4 Következő autója? Ceed
Ennyire szerette (7) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (6.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Fiat Fiorino Qubo 2008 (2008)

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)