A rendőrök rémálma
- 2008 augusztus 26-án vettem át az autót a kereskedő által ez volt az első kiadott qubo Magyarországon.Tulajdonképpen meg vagyok vele elégedve de azért voltak nála idegesítő apróbb hibák.Az első napokban már észre vettem azt ,hogy indításkor az autó szépen jár alapjáraton de mikor gázt adtam mindig lefulladt.Mikor meleg a motor és akkor indítom semmi probléma vele .A jelenséget jeleztem a szervizben is de nem tudtak a problémával mit kezdeni a válaszuk erre csak annyi volt ,hogy igen ez az 1.4-es motor átka és majd ha a gyártó cég kiad egy szoftver frissítést akkor értesítenek és ingyen bérmentve felhúzzák a computerre na mondom köszi előrébb vagyok.De azt javasolták indítsam be várjak egy 20-30 másodpercet mielőtt gázt adnék.Tanácsukat megfogadva azóta ezt teszem jelentem a motor nem fullad le gázadásra jól reagál.Másik észrevehető hiba néha-néha indításkor elkezdett villogni a kilométer számláló ezt szintén jeleztem a szerviznek azt mondták ha villog akkor hozzam be mert így ha rátennék a gépre nem jelezne hibát.Mondom oké mikor jelentkezett a hiba bementem hozzájuk megnézték de a gép akkor sem jelzett hibát.Ez a jelenség az eddig megtett kilométerek alatt is fenn állt. Kb:7300 km -es óra állásnál észrevettem ,hogy a kormány ha lassan gurulok és kezdem alá szedni pattog hallható hangot adva.Mivel ,hogy az egyik szakmám autószerelő a produkált előjelekből leszűrtem ,hogy a toronycsapágynak nem tetszik a rendszer na go a szervizbe.A szervizes srác már fogta a fejét mikor meglátott mert nem vagyok egy könnyű eset (nem igazán lehet autók terén megvezetni jó igaz becsületére legyen mondva nem is akart korrekt volt mindig is).Mondom mi a helyzet oké megnézzük irány a műhely szerelőbácsi jön kormányt mozgatja ropog másik irányba ropog ,oké ez torony csapágy mondja na akkor egy véleményen vagyunk mondom.Be megy jelezni a szerviz főnöknek vagy kinek,hogy a hiba valós.Na most jön amin sírtam a röhögéstől jön vissza a szerelőbácsi azt mondja emeljük meg az autót ,hogy úgy is ropog-e a toronycsapágy itt már potyogtak a könnyeim ember mondom neki nem mindegy hogy emelt állapotban ropog-e vagy sem azzal nem leszek előrébb ha esetleg emelve nem ropog ugyanis az autó nem a föld felett lebeg.Jó megemelte ropogott.Becsületükre legyen mondva korrektül megrendelték az alkatrészt és kicserélték mindezt garanciába és felhúztak a computerre egy szoftver és a kilométer számláló villogása megszünt ,amit itt meg is köszönnék nekik.Egyébként a szervizzel is és az autóval is nagyon meg vagyok elégedve, igazi családtag lett jó nem egy villámléptű agár inkább egy dromedárhoz hasonlítanám megrakod a púpját és elvisz a világ végére persze csak komótosan de nézzük a jó oldalát a vidám fiúk nem fogják a családi kasszát kiüríteni gyorshajtásért.
Opel autótrend
nincs