Fióka
Tegnap vettem át a kereskedőtől, ezért most csak az első benyomásokról írok.
Pozitívum:a kis motor egy-két személlyel is jól boldogul, de terhelten még nem próbáltam. Az index érintésre hármat villog. Ötletes a motor háztető kitámasztása. Sok a rekesz az utastérben. Minimális a motorzaj.
Negatívum:a hátsó ajtót erőből kell becsapni, hogy bezáródjon. A központízár belülről is zárható az ajtók nyitófüleinek benyomásával, ezért néha, ha menet közben hozzáér az ember lába, akkor szívinfarktus veszélyes. Az osztottan rácsos utastér elválasztófallal szerelt verzióban fix az anyósülés, csak előre vízszintbe lehet lefektetni.
2.rész:
Mielőtt az autót megvettem utána néztem, hogy mire számíthatók motor dinamika szempontjából, de csak rosszat olvastam és láttam róla, ezért mikor azt mondta az eladó, hogy ez egy dinamikusan gyorsuló fürge kis autó, ekkor elmosolyodtam rajta, hogy hülyeségeket beszél, de mikor kipróbáltam, ekkor tudatosodott meg bennem, hogy igaza volt.
Kellemesen csalódtam, ez tényleg egy dinamikus autó és Gyulai Balázs az Autómánia műsorvezetője beszélt valótlanságokat az autó dinamikájáról a műsorában.(Na jó, nem bántom. Lehet, hogy én is lefikáznám, ha egy több száz lóerős autó tesztelése után ülnék át a 75ló mögé :) )
A fogyasztásával meg vagyok elégedve, volt amikor 4,4 litert fogyasztott átlagban 100km-en, de ekkor tényleg hímestojásként bántam a gázpedállal.Mivel én szeretek dinamikussan vezetni, ezért inkább 5,2-5,5 között szók enni.
3.rész:
Beköszöntöt a jó idő, a motort is bejárattam, felkerültek a nyári gumik, az eredmény nem maradt el, most már 4,2-es átlagfogyasztással is beéri (30%Város - 70%Országút)!!!
- 10000Km-nél az első futóműnél elkezdett ropogni valami. - Egyenlőre csak rossz úton hallatja a hangját, de ha már a jó úton is ezt csinálja, akkor már viszem is szerelőhöz! - De a legrosszabb esetben is, még a garancia idő letelte előtt kicseréltetem a hibás alkatrészeket(toronycsapágy, gumiszilent). - - A megbízhatóságot a toronycsapágyak, illetve a gumiszilentek gyors elhasználódása miatt értékelem alul!!!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2011 |
Előző autója? | Renault Thalia 1.5 dCi | Következő autója? | ??? |