Ár/érték győztes
Sziasztok! A sok pozitív vélemény mellett egy kis negatívum!Már a 3-ik ducatót használom!2.0 jtd,2.3jtd, és jelenleg 2.8jtd!Lássuk a 2.0jtd:Ez egy peugeot fejlesztésű motor,kicsit gyengécske,amit tapasztaltam az ékszíjtárcsákat zabálta!Sajnos csak gyári létezik potom 30000ft körül!És sajnos a hátsó fékdob és fékpofa aranyárban!Lássuk a 2.3jtd maxit!Ez már egy Fiat fejlesztésű motor!Dupla vezérműtengelyes 16szelepes!És véleményem szerint a 2.8jtd-ét átugorja!Sajnos a motor fentartása költségesebb mint a 2.8jtd pl vezérműszíj plusz görgők!Na lássuk a 2.8jtd maxi!Ez egy Iveco motor 8 szelepes!Valóban erösebb mint 2,3társa,de jóval lomhább!Akkor lássuk az összegzést: Minhárom típusnál A toronycsapágy,kerékcsapágy,Lengőkarszilentek fogyóeszköz!Persze lehet az utakra fogni mindent,de én valóban minden lehetséges kátyút kikerültem és ennek ellenére...A hátsó ajtózsanérok rohadnak és folyik a rozsdalé az 1éves autón!A maxi kiviteleknél a hátsófék is tárcsás ami nagyon jó,mert jóval olcsóbb a féktárcsa és betét cseréje,mint a dobos kivitelnél..??Nem beszélve a jó fékhatásról!Jótanács:Ha szétmegy a hátsó dobfék,olcsóbb ha bontóban veszel egy tárcsás hídat!Az alkatrészek cseréje rendszerint gariban történt!A 2év Fiat garancia nagy át...szás!60000km felett tépik a szájukat ha valamit cserélni kell!Egy kollégám a Németekhez hordta szervízbe még nem volt 2 éves az autó közel 300ezer km-rel és szó nélkül cseréltek mindent!A hátsó rugószilentek 1 évet bírnak!Az izzókról ne beszéljünk meg a torturáról a cserélésüknél!Az oldalajtóknál Van 2db tüske ami belemegy egy ócska müanyag és aluminium kerek valamibe,tudjátok ami ajtónyitáskor fogja magát és elrepül!No ezt kb 3szor cseréltem!Db-ja kb 4000ft!Szomorúan tapasztaltam,hogy az új PSa ducatoé ugyanilyen!Ha nem cseréled sajnos az oldalajtó idővel teljesen tönkremegy!Apropó PSA Ha valaki veszi a fáradságot és benéz az első kerékjáratba meglátja ,hogy a fülkéböl a müanyag rögzítő csavarok szabadon belógnak!Igénytelen!Az ilyen tervezőt föbelöném!Még mindig van mit tanulniuk!Összegezve a Ducato csak az ár érték arány győztese!Ami a PSA nál megdölni látszik!Majd meglátjuk!
- Kerékagycsapágy, Lengéscsillapító első,Toronycsapágy,Lengőkarszilentek,Trapézgömbfej stb
Mo autócentrum
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |