A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Fiat » Ducato (1989-1994)

Ducato 2.5TD Panorama 

Az ítélet értékelése
4,3(3 db)

Durci a házikedvenc

Szöveges ítélet

Az autó elég leharcolt állapotban került hozzám(ex Matávos autó). A kaszni ki lett javítva,kapott egy teljes fényezést,alufelniket,központi zárat,motoros ablakokat,ablakfóliázást,Tv-DVD-t.A napi családi autóként történő használat mellett,csak idén május óta 68000 km-t ment Olaszországba és vissza,vagy utasokkal,vagy trélert vontatva,általában 3.5-4Tonna összgördülővel.A 2.5TD motor kapott egy intercoolert,az adagoló hozzá lett húzva a nagyobb levegőmennyiséghez,így még teljesen rakottan sem kellett még a szlovén hegyekben sem 4.-nél visszább kapcsolni.A fékek-futóművek a Maxiból származnak,így az autó rakott trélerrel is nagyon stabil és a fék is bőven elég,igaz talán ebben szerepet játszanak a 215/60x16 gumik is. Fogyasztása üresen 8.5-9L,rakottan 10-11L között,ami több mint elfogadható.A nem gyári gumi méret miatt kicsit csal a műszer,de a 160-as osztású órát simán kiakasztja(GPS szerint 150km/h) Cserélni a kopó alkatrészeken( fékbetét,kerékagycsapágy,futóműalkatrészek,vezérlés) kívül egy önindítót kellett (felújítottat kapott),de ez már az autó megvételekor is gyenge volt,egyszer kicsúszott a váltóból a jobbos féltengely egy korábbi kendácsolás eredményeként és egyszer elkopott a kefe a generátorban.Olajat 10000km-ként cserélek összes szűrővel együtt.Imádom az egyszerűségét,hogy nincs benne semmi hárombetűs szar,hogy két-három kulccsal és csavarhúzóval szinte mindene javítható és hogy ha azt kérném tőle még kézen is járna.
Frissítés:
769000km-nél járunk... Durcival átlag hetente kétszer megyünk Olaszországba trélerrel. Idén háromszor voltunk Sziciliában,egyszer Calabriában,vagy 10-szer Milánóban,kétszer Németországban,de gyakorlatilag Görögországtól Hollandiáig,Lengyelországtól Franciaországig keresztül kasul bejártuk és bejárjuk Európát heti szinten. A motor még bontatlan,a turbó az eredeti.400000-nél egyszer felújítottam a váltót,250-270000-enként cserélek kuplungot.Az ötödik fogaskerékpár a váltóban fogyóeszköz,de ez betudható az állandó trélerezésnek.A gyári vízpumpa 720000-nél kihelte a lelkét(elkezdett csepegni). A motorolaj fogyasztás 2 Liter/10000 km,utána úgyis cserélem (15W-40) (mintha lett volna a közelmúltban olyan felkapott modell,aminek közel ennyi volt az engedélyezett gyári olajfogyasztása,vagy nem?:-) )Sajnos a ridegtartásnak köszönhetően(mindig szabad ég alatt áll,azaz inkább megy) a kaszni csipásodik itt-ott,de szerkezetileg egyben van.A generátor időnként cserés,gondolom mert dupla aksi van bent a hütő és a többi extra cucc miatt.
Előre az 1000000-ig!

Hibalista

- Önidító, Féltengelycsukló,Generátor.

Ide hordtam szervizbe

Nagyrészt magam javítom.

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1992
Kényelem (8) Használati időtartam 6 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 218000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 550000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 10 l
Előző autója? Doblo Panorama Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Fiat Ducato 1989

További ítéletek (7 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)