Gyors igavonó
Dizájn: Élénkpiros szín, nekem nagyon tetszik, főleg előlről. Tettünk rá 15"-os, ötküllős alufelnit, 195/50-es gumikkal, nagyon jól mutat rajta! A tisztántartása kicsit nehézkes, nagyon nagy az autó, jó ideig kell mosni, mire tiszta lesz.
Belül nagyon műanyagos a dolog, ráadásul minden karc meglátszik mind a szürke, mind a kék színű műanyagon. A szövetborítás az ajtón nagyon ronda ennyi idő után, teljesen szétkopott.
Motor: Nagyon jó a motorja, viszonylag jó a gyorsulása is, 13-13,5 alatt 100-on van, jónéhány 1.4-es benzinest lehagytam már vele. Végsebessége 190 körül van, akár 5 emberrel a fedélzeten, hátul cuccokkal. Terhelve is nagyon megy az autó, mivel építőipari cégünk van, 100.000 km-ig csak munkára volt szinte használva. Jelenleg mint családi autó funkcionál, bár néha azért még vannak benne 25kg-os zsákok :)
- A tompított fényszórók egy időben folyamatosan kiégtek, ha kicseréltem a balt, kiégett a jobb, aztán fordítva. Ezután kicseréltem mindkettőt, kb 3 hónapja, azóta tökéletes.
- Klíma egyik ventilátora meghalt, azóta egy sárga ikon jelez a műszerfalon a hibára, javítása >100e Forint lenne, de így is működik a klíma (tudom, így nem egészséges)...
- Központizárat a kulcsal, gombbal lehetne nyitni, ha 1 év után nem merült volna le az elem. Azóta se cseréltem...
- Lévén family változat, van hozzá a harmadik üléssor. Ha azt beteszem, és a középső sor fel van nyitva, sípol. Ez eddig rendben is van, de sajnos a gomb, amit lenyomna a középső ülés, nem érintkezik az üléssel, tehát egy kis akadékot kell a kettő közé tenni, hogy a gomb mégis lenyomódjon.
- Szintén, mivel Family változat, felfelé nyíló csomagtartó-ajtaja van. A becsukás nem mindig sikerül, előfordult már, hogy nyitva maradt. Túl nagy, a levegő nem engedi rendesen lecsukódni. Ha meg erősen csapom le, szegény majdnem szétesik :)
- 120.000-nél kötelező ékszíjcsere -> 30E
- 130.000-nél elkoptak a féktárcsák, csere -> 40E
Fiat szervíz, bár a drágaság miatt nem vittem a 20.000-es szervízekre.
Az olaj és szűrők cseréjét maszek szerelő végezte.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | H1 | Következő autója? | - |