Fiat=Fatal Italian Auto Tourist
Mivel eddig csak istenítették a Cromát, muszáj megírnom a vele kapcsolatos tapasztalatomat. Életem legrosszabb választása volt. Ez egy pénznyelő. Folyamatosan azon gondolkodtam, hogy ha másik Croma kerül hozzám, vajon ugyanezek a problémák merülnek fel azon is? Angliában élek, ahol jó autószerelőt nehéz találni. A 99%-a kontár. Vásárlás utáni első műszakin megbukott az autó. A front lengéscsillapítók, rugók kuka. Fékbetét-csere, 2 ponton fémig lekopva, ergo féktárcsa-csere. Ezek betudhatóak nem megfelelő használatnak. /Itt Angliában úgy mennek át a fekvőrendőrön, hogy 6 métert repülnek fölfelé./ Hátsó kerékcsapágy-csere is volt. A fékbetéteket hátul 4 havonta kellett cserélni, ez szerintem már gyártói hiba. Cseréltünk fékmunkahengereket gondolván, hogy ezek miatt sikítanak, izzanak a féktárcsák 4 km után. Sajnos nem, pénzkidobás volt. A műanyagokat is meg kell említeni, gyorsan kopnak, repednek. Iszonyú gagyi az autó belseje. De tény, hogy óriási, és kényelmes. A klíma gyenge, zörög, mint az asztali ventilátor. Két év használat alatt több, mint fél millió Forintot költöttem az autóra, és további alkatrészek cseréjét vázolták a nehezen megtalált magyar szerelők a közelgő műszaki miatt, ami még +150-200ezer Ft-nyi költség lett volna, úgyhogy eladtam. Azt nem értem, hogy ha az olaszok megalkotnak egy fantasztikus multijet dízelt, akkor miért kell elrontani ilyen ócska alkatrészekkel, s műanyagokkal?!
- Izzók, hátsó fék, hátsó kerékcsapágy, fékmunkahenger, front lengéscsillapítók.
Angliában több helyen. Az angolok nem tudták felrakni a fékbetétet helyesen, és a generátor ékszíjat sem. Eztán mentem lengyel szerelőhöz.
Magyarországon egy jó ismerős csinálta.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Nissan Primera | Következő autója? | Skoda Octavia |